Društvo

Popuna Gradske uprave PANČEVA preko konkursa za 41 radnika: Ko sve može da konkuriše?

Pančevo, Sub, 29/07/2017 - 14:30
Vladimir Đoković

Gradska uprava raspisala je polovinom nedelje interni konkus za zapošljavanje. Raspisan je za 41 izvršioca/zaposlenog/radnika i to na 33 radna mesta.

- Na internom konkursu mogu da učestvuju samo zaposleni na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave, koji u smislu Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru čine organi jedinice lokalne samouprave, javne službe, javna preduzeća, pravna lica osnovana od strane tih preduzeća, privredna društva i druge organizacije koje u sistemu lokalne samouprave imaju obavezu prijavljivanja podataka o zaposlenima u Registar, odnosno zaposleni čije se plate, odnosno zarade finansiraju iz budžeta lokalne samouprave, objašnjeno je iz Gradske uprave Pančeva.

Interesovalo nas i koji sve subjekti spadaju u sistem lokalne samouprave na teritoriji Grada Pančeva.

- U smislu Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru („Službeni glasnik RS" broj 68/15) sistem lokalne samouprave, u smislu ovog zakona, čine organi jedinice lokalne samouprave, javne službe, javna preduzeća, pravna lica osnovana od strane tih preduzeća, privredna društva i druge organizacije koje u sistemu lokalne samouprave imaju obavezu prijavljivanja podataka o zaposlenima u Registar, odnosno zaposlene čije se plate, odnosno zarade finansiraju iz budžeta jedinice lokalne samouprave, odgovoreno je iz Gradske uprave.

Kako će interesovanje za ove poslove zavisi i od broja stalno zaposlenih u sistemu lokalne samouprave zanimalo nas je i koliko je stalno zaposlenih.

- Gradska Uprava u ovom trenutku ne raspolaže ovim podatkom s obizorm na prirodni odliv u toku godine i drugim promenama koje su moguće, ali svi subjekti u sistemu lokalne samouprave poštuju Odluku o maksimalnom broju zaposlenih na nivou lokalne samouprave, saopšteno je iz Gradske uprave.

Interesovalo nas je i koliki je maksimalni broj zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave na teritoriji Grada Pančeva a po Odluci Vlade Republike Srbije.

- Maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme utvrđen po Odluci Vlade RS o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme za  2017 godinu, u sistemu lokalne samouprave Pančeva je 2280, poslednji je u nizu odgovora koje smo ovom prilikom dobili od Gradske uprave Pančeva.Marketing

Najnovije vesti