Ekonomija

Bagrem medi - južnobanatski pčelari zadovoljni

Izvor: 
Dragan Vujačić Ned, 06/05/2018 - 10:28

Južnobanatski pčelari su zadovoljni ovog maja. Posle dve nemedonosne godine bagrem je procvetao i medi. To je najradosnija vest za pčelare koji su iz Pančeva krenuli na Frušku Goru, Rtanj, Rudnik, Deliblatsku peščaru... Bagremova paša je najznačajnija za pčelare, jer kada bagrem medi onda je i godina dobra, vole da kažu pčelari.

-Ove godine bagrem medi i to je dobro. Nije ga "oprala" kiša, nije ga "skuvala" vrućina pa se nadam da će ova paša biti dobra za razliku od prošlogodišnje, - kaže Toplica Paunović, pčelar iz Pančeva.

-Siguran sam da su pčelari zadovoljni, jer bagrem ne samo da medi, već kvalitetno upoišljava pčele koje imaju puno posla. Zbog toga se nadam jednoj dobroj godini, -veli Kosta Aća, pčelar iz Starčeva.

-I nama se posrećilo. Bagrem medi, posle dvogodišnje pauze, pa je to siguran znak da će biti kvalitetnog bagremovog meda,- poručuje Vojkan Milutinović, koji se javio sa svog pčelinjaka.

Pčelarska godina počela je dobro, jer su pčele iz zime izašle bez problema, a sada  bagrem dobro medi, pa su to razlozi što su  pčelari itekako zadovoljni.

 Marketing

Najnovije vesti