Ekonomija

O pančevačkoj Petrohemiji na ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu

Pančevo, Pon, 28/05/2018 - 08:04
Vladimir Đoković

 

 

Kako je preneto na sajtu Ministarstva energetike, Gaspromnjeft i NIS zainteresovani su za Petrohemiju i u narednom periodu biće intenzivirani razgovori sa ruskom stranom, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, nakon sastanka sa predsednikom Gaspromnjefta Aleksandrom Djukovim i predsednikom Gasproma Aleksejem Milerom, na marginama Foruma u Sankt Peterburgu.

“Razgovarali smo i o onome što je za nas dugoročno veoma značajno - Petrohemiji. Činjenica je da su (zajednička srpsko-ruska kompanija) NIS i Gaspromnjeft zainteresovani za Petrohemiju i o tome ćemo intenzivirati razgovore", rekao je Antić, koji se sa predstavnicima ruskih energetskih kompanija sastao na marginama 22. Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu (SPIEF).

Petrohemiji je pre svega, strateški partner neophodan zbog investicija u liniju za proizvodnju polipropilena, koja teba da obezbedi da Petrohemija dugoročno stabilno funkcioniše, u svim ekonomskim uslovima,bez obizra na moguće turbulencije u vezi sa svetskom cenom nafte – naglašeno je.

 

 

 Marketing

Najnovije vesti