Stigla junska plata – prekinut štrajk u Utvi

U Pančevu se ponovo prave avioni

Pančevo, Pon, 05/09/2016 - 09:55
Vladimir Đoković

Pančevo, 5. septembar – Zaposleni u „Utva avioindustriji” prekinuli su štrajk pošto im je u petak, 2. septembra, isplaćena junska zarada. Već u subotu u Utvi se ponovo radilo.

– Osnovni zahtev je isplatom junskih plata ispunjen. Posle razgovora u Ministarstvu privrede, i neizvesnost oko budućnosti „Utve” je manja. Došlo je do promena u pravcu regulisanja statusa i budućnosti „Utva vazduhoplovne industrije, izjavio je Slobodan Kostić, predsednik Samostalnog sindikata u „Utvi”.

 „Utva vazduhoplovna industrija” već godinama posluje preko državne firme za prodaju naoružanja „Jugoimport SDPR”. Istovremeno nije u klasi fabrika koje su zaštićene kao drugi proizvođači naoružanja i vojne opreme – namenska industrija.

 Najnovije vesti

Društvo
Pančevo, snimak s robne kuće

Zašto je Pančevo tu gde jeste?

Tražeći zgodno mesto za formiranje gradskog naselja na banatskoj strani, najstariji Pančevci, "Bansiflije" su u srednjem veku našli suvi ocediti plato pored toka Tamiša i ovde osnovali Pančevo. 

Srbija

Umro Predrag Cune Gojković

Pevač Predrag Gojković Cune preminuo je u 85. godini, potvrđeno je RTS-u. Predrag Gojković Cune je rođen 1932. godine. Bio je pevač srpskih narodnih pesama, starogradskih, sevdalinki, zabavnih i

Politika

DS: Smanjiti Pančevcima porez

Pošto je Skupština Grada Pančeva usvojila rebalans kojim je gradski budžet uvećan sa 5,6 na 5,9 milijardi dinara “sugestijama, predlozima i primedbama” oglasila Demokratska stranka. U saopštenju