Stigla junska plata – prekinut štrajk u Utvi

U Pančevu se ponovo prave avioni

Pančevo, Pon, 05/09/2016 - 09:55
Vladimir Đoković

Pančevo, 5. septembar – Zaposleni u „Utva avioindustriji” prekinuli su štrajk pošto im je u petak, 2. septembra, isplaćena junska zarada. Već u subotu u Utvi se ponovo radilo.

– Osnovni zahtev je isplatom junskih plata ispunjen. Posle razgovora u Ministarstvu privrede, i neizvesnost oko budućnosti „Utve” je manja. Došlo je do promena u pravcu regulisanja statusa i budućnosti „Utva vazduhoplovne industrije, izjavio je Slobodan Kostić, predsednik Samostalnog sindikata u „Utvi”.

 „Utva vazduhoplovna industrija” već godinama posluje preko državne firme za prodaju naoružanja „Jugoimport SDPR”. Istovremeno nije u klasi fabrika koje su zaštićene kao drugi proizvođači naoružanja i vojne opreme – namenska industrija.

 Najnovije vesti

Društvo

Jezero u Kačarevu uskoro spremno za goste

Letnja sezona se polako bliži, pa su i pripreme za aktivnosti kojima se svi najviše raduju u punom jeku. Jedno od omiljenih kupališta na teritoriji Pančeva, jezero u Kačarevu, će biti napunjeno

Zabava

OBJAVLJEN DNEVNI PROGRAM REVOLUTION FESTIVALA

Treće izdanje REVOLUTION festivala koje će biti održano od 1. do 3. juna u Temišvaru, okupiće fanove svih vrsta muzike, ali i ljubitelje različitih vrsta umetnosti. Nakon prošlogodišnjeg izdanja,