Ekonomija

ZAUSTAVITE HAOS: Sindikat Utva aviona traži smenu direktora

Pančevo, Sre, 28/12/2016 - 15:14
Vladimir Đoković

Do isplaćivanja zarada u Utva avioindustriji ove godine dolazilo je uglavnom posle štrajkova i protesta. Tako su posle štrajka nedavno od Jugoimport SDPR-a dobijene i plate za septembar i oktobar. Septembarsku su primili svi zaposleni a oktobarsku samo oni koji nisu štrajkovali.

Posle ovakve odluke Samostalni sindikat Utva aviona odlučio je da zatraži smenu rukovodstva iz više razloga: nanošenja štete radnicima kašnjenjem i neisplaćivanjem zarada, neoverenih zdravstvenih knjižica, uvođenja privatnog obezbeđenja koje ostvaruje uvid u rad fabrike od znača za vojsku Srbije, neprekidnog mobinga nad radnicima, neprijatnosti koje zaposleni trpe od direktora i korišćenja službenog automobile u privatne svrhe.

U ime samostalnog sindikata i dela zaposlenih Slobodan Kostić, Dragan Stanišić i Darko Krstić obavestili su javnost o stanju u Utva avionima i najavili da će radnici preko sindikata uskoro tužiti firmu u kojoj rade. Izneli su i odluku da se svakodnevno u Utvi od 12 do 13 časova održavaju štrajkovi upozorenja.

Javnost su upoznali i sa pismom direktorku Jugoimport SDPR-a Jugoslavu Petkoviću od koga su zatražili novi sastanak kako bi se zaustavio haos u koji su Utva avioni, prema oceni sindikata, uvedeni.

Tokom decembra direktor Jugoimporta Petković je boravio u Utvi i posle razgovora sa zaposlenima obezbedio sredstva za dve zarade. Tom prilikom, prenose sindikalci, najavljeno je da će tokom januara Jugoimport SDPR preuzeti Utva avione koji su sada 96 odsto državna firma. Najnovije vesti

Društvo
Flaširana voda

HAVARIJA: Deo Omoljice bez vode

Zbog havarije na vodovodnoj mreži danas su bez ostale Rađevska, Zadružna i deo Ponjavičke ulice u naseljenom mestu Omoljica, saopštileo je JKP „Vodovod i kanalizacija".

 
Društvo

Krpelja ima i u Pančevu

Medijima se nedavmo pronela vest da je u Srbiji najezda krpelja. Ovim povodom obratili smo se dr Miroslavu Tepšiću, načelniku pančevačke Službe hitne medicinske pomoći i pitali ga da li ova služba

Hronika

Pančevac prerezao sebi vrat u Zabeli

Osuđenik A. S. (40) iz Pančeva, koji je izdržavao kaznu u Kazneno-popravnom zavodu „Zabela” u Požarevcu, izvršio je samoubistvo metalnim poklopcem prvog dana po dolasku na robiju za razbojništvo

Ekonomija

Iz Pančeva krila za Ameriku

Američka kompanija Stavatti Aerospace i Jugoimport-SDPR, sklopili su ugovor za razvoj i proizvodnju novog jednomotornog aviona namenjenog za civilno tržište. 

Kultura

Rok kamp za devojčice gostuje u Pančevu

U četvrtak, 22. juna od 18 časova u Domu omladine u Pančevu naši sugrađani imaće priliku da čuju više o Rok kampu za devojčice, koji se prvi put održava u ovom regionu krajem avgusta.