FOTO: Aleksandar Tokin
Hronika

PANČEVO: Održan protest zbog poskupljenja goriva

Izvor: 
Suzana Prvulj Pet, 08/06/2018 - 18:50

Protest nezadovoljnih građana zbog poskupljenja goriva, održan je danas, 8. juna, u 17 sati, na dve lokacije u Pančevu, a s ciljem da se utiče na nadležne, kako bi akcize i cene naftnih derivata bile niže.

FOTO: Aleksandar Tokin
blokada1.jpg

Pančevci su se pola sata ranije sastali na parkingu kod Hale sportova, kako bi zajedno, u isto vreme, blokirali saobraćajnice, to jest, oba puta za Beograd. Veliki broj automobila i kamiona nije se pomicao skoro dva sata. Skupovi su protekli bez incidenata, prisustvo policije bilo je zanemarljivo, a vozilo hitne pomoći je novim putem prošlo bez zastajanja ka Beogradu.

FOTO: Aleksandar Tokin
blokada2.jpg

Naš sugrađanin, Dejan Marjanski, jedan od učesnika protesta, naveo je da je blokiranje saobraćajnica zapravo način da se iskaže nezadovoljstvo vozača.

 - Očekujem da će Pančevci nastaviti s ovom praksom dok cena goriva ne bude prilagođena našem budžetu. Nisam u potpunosti siguran da ćemo postići željeni cilj, ali ovakvim skupom dokazujemo makar da smo složni u nečemu, kazao je Marjanski.

FOTO: Aleksandar Tokin
blokada4.jpg

Ovoj ideji koja se proširila gotovo na celu državu, prethodio je dogovor na društvenim mrežama. Naime, na Fejsbuku, grupa pod nazivom Protest zbog poskupljenja goriva petak 8.06.2018. u 17h, sada broji više od 107.000 članova, a tokom prethodnih dana ugovoreno je blokiranje saobraćaja u skoro 50 gradova.

FOTO: Aleksandar Tokin
blokada5.jpg

Od početka ove godine prosečna maloprodajna cena benzina povišena za 8,79 dinara, dok je dizel poskupeo za 11,3 dinara po litru. Kako se u pomenutoj grupi moglo pročitati, građani zahtevaju da benzin ne košta više od 110 dinara, a da dizel ne bude skuplji od 120 dinara po litru.

Podsećanja radi, i prethodnog petka saobraćaj u Pančevu bio je zaustavljen, ali delimično.

FOTO: Suzana Prvulj
blokada6.jpg

FOTO: Marko Zorić
blokada7.jpg

FOTO: Marko Zorić
blokada8.jpg

FOTO: Marko Zorić
blokada9.jpg

 

 Marketing

Najnovije vesti