Kultura

JEDINSTVO ODRŽALO GODIŠNJI KONCERT: Mi negujemo stari duh kulturno-umetničkih društava (FOTO)

Pančevo, Uto, 13/06/2017 - 23:07
Aleksandar Stojković

RKUD „Jedinstvo” ISP je u utorak, 13. juna u dvorani Kulturnog centra Pančeva održalo svoj godišnji koncert. Jedinstvo je nastupilo sa pet koreografija prvog ansambla i po dve koreografije pripremnih i nižih ansambala.  Kao gosti „Jedinstva“ na koncertu su nastupili članovi KUD „Neolit“ iz Starčeva i KUD „3. oktobar“ iz Banatskog Novog Sela.

RKUD „Jedinstvo“ trenutno ima ansamble u četiri uzrasne kategorije, prvi ansambl broji oko 40 igrača.

- Jedinstvo je jedan od onih kulturno-umetničkih društava koje je opstalo, a neguje onaj pravi duh foklora. Ne takmičarski folkor, nego pre svega druženje. Ovde smo svi jednaki i pre svega tu smo zbog druženja i kroz druženje pravimo dobru priču, rekao nam je Miloš Vulović, umetnički rukovodlac KUD „Jedinstvo“ ISP.

U svom ansamblu ovo društvo ima i četri bračna para, a Miloš se nada da će ih biti još.

- To je taj stari duh kulturno-umetničkih društava koja su zbližavala ljude, pa eto mi čuvamo i tu tradiciju, dodao je Miloš Vulović

Ovo kulturno-umetničko društvo za oktobar planira put u Kinu.

- U Kini ćemo prikazati srpsku tradiciju, a takođe planiramo i put u Republiku Srpsku krajem juna i početkom jula gde ćemo učestvovati na međunarodnom festivalu. Nakon toga se spremamo za nastup u Kini, obavestio nas je Miloš Vulović.

Jedinstvo je dugo godina bilo „Staklarino" radničko kulturno-umetničko društvo. Staklara već dugo ne radi, pa je ovo društvo ostalo bez finansijske podrške tog nekadašnjeg industrijskog giganta. Danas se „Jedinstvo“ finanasira isključivo od članarina i od ulaznica koje prodaju kada organizuju koncerte.

 

koncert_rkud_jedinstvo_jun_138363.jpg

 

koncert_rkud_jedinstvo_jun_138373.jpg

 

koncert_rkud_jedinstvo_jun_138380.jpg

 

koncert_rkud_jedinstvo_jun_138382.jpg

 

koncert_rkud_jedinstvo_jun_138393.jpg

 

koncert_rkud_jedinstvo_jun_138395.jpg

 

koncert_rkud_jedinstvo_jun_138405.jpg

 

koncert_rkud_jedinstvo_jun_138410.jpg


Marketing

Najnovije vesti