Kultura

Pančevački bendovi Ljubičice i Buč Kesidi sviraju na Zidiću

Izvor: 
RTS Pet, 26/08/2016 - 10:34

Na popularnoj letnjoj sceni Doma omladine Beograda na Platou Milana Mladenovića, u okviru serijala besplatnih koncerata na Zidiću, publici će se danas predstaviti pančevački bend „Ljubičice“, a prekosutra njihovi sugrađani „Buč Kesidi“, najavio je DOB.

Bend “„Ljubičice”“ je od samog početka osvojio svojim pesmama brojnu publiku, a zanimljivo je da su svi članovi benda završili Fakultet muzičke umetnosti.

Karakterističan zvuk benda, čiju okosnicu čine braća Petar i Vuk Stevanović, gradi se iz širokog spektra uticaja od rokenrola i bluza do savremene klasične muzike.

U subotu publika će slušati mladi energični autorski levoruki pančevački indi-rok trio „“Buč Kesidi“”, koji “pokušavaju da postanu popularni praveći stidljivu muziku za đuskanje”.

Do sada su za etiketu „“Lampšejd medija“” izdali EP od tri pevanja pod nazivom Španska serija EP, a za jesen/zimu u studiju “Krokodil” spremaju debi album Posesivno-ospulsivni hospul.

Grupu čine Luka Racić (gitara), Alen Duš (bas) i Zoran Zarubica (bubanj).

 

Najnovije vesti

Društvo

Uskoro Sajam zapošljavanja u Pančevu

Filijala Pančevo Nacionalne službe za zapošljavanje, u saradnji sa lokalnom samoupravom, organizuje pančevački Sajam zapošljavanja koji će se održati u sredu 29.marta, na korzou u periodu od 11 do

Srbija

SRBIJA: Sve manje obolelih od tuberkuloze

Kao i prethodnih godina, i ove godine se Srbija priključuje Svetskoj kampanji obeležavanja 24. marta, Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze (TB) pod sloganom „Zajedno protiv tuberkuloze“. Ove