Petak, 14. Oktobar 2016 - 21:00 - 23:00

Cardinal Point, Ledge & Counterfate at Apolo

Alternativni sastavi pod nazivima „Cardinal Point"  „Ledge" & „Counterfate" nastupiće u petak, 14. oktobra, sa početkom u 21 sat, u „Apolu". Cena ulaza je 150 RSD.

Nakon dužeg perioda, u Pančevu opet sviraju Vranjanci, ovde poznatiji kao ex GodDamn. Reč je o: Cardinal Point-u Sastav nastao početkom 2012. godine. Posle definisanje žanra u istoj godini, bend nastupa na scenu pod imenom GodDamn i počinje sa autorskim radom. Pravac autorskih pesama moze da se okarakteriše kao „southern/heavy rock”. Od nastupa izdvajaju učešće i prve dve nagrade na ovogodisnjem EXIT festivalu, Beer Fest, Zaječarskoj Gitarijadi, Jelendemo Fest, Gitarijada Ratkovo, Reload Festival, „Taksirat“ (Skoplje), Kapana Fest (Plovdiv, Bugarska), „Belgrade Demo Fest, DAN D festival i još mnogo drugih festivala i nastupa u regionu, („Šumadija Fest“, „Revolution Fest“, „Drugom stranom festival“, „Balkan Street festival“…). Snimili su njihov debi album, koji je izašao 25. septembra 2015. godine, za izdavačku kuću „Nocturne media“, pod nazivom „Spit On Trust And Reliance“, koji sadrži 11 pesama + bonus track (LP – 54 min.) i proglasen za najbolji debi album u regionu za 2015, a nasao se među 30 najboljih u regionu. Bio je emitovan na radio-stanicama u Engleskoj, Francuskoj, Belgiji, USA, Rusiji, Nemačkoj itd. Album sadrži: CD, booklet, poster i stiker. Bend je trenutno na promociji albuma i novog spota.

Bend koji do sada nije imao prilike da nastupa u Pančevu i ovo im je prvi put kod nas: Ledge Ledge je alternativni rock bend iz Beograda osnovan krajem 2013. godine sa idejom o stvaranju isključivo autorske muzike sa autentičnim zvukom. Bend su formirali Marko (bas gitara), Nikola (gitara) i Petar (bubanj) koji su započeli rad na autorskim pesmama. Posle par izmena u sastavu priključio im se i Vuk, gitarista koji je znatno doprineo zvučnoj slici i identitetu benda. Nakon većeg broja izmena na mestu vokala, tačno godinu dana od osnivanja, u rad benda uključila se Olga Gulan, koja je postala nezamenjivi deo benda čijim ulaskom je konačno formirana finalna postava. Nakon toga nastavljeno je sa pisanjem autorskog materijala i radom na prvom zvaničnom EP izdanju. Većina članova su studenti snimanja i dizajna zvuka, što im daje bolje razumevanje samog procesa rada i poznavanje svih aspekata muzičke produkcije pored samog izvođenja. Veruju da uz kvalitete i entuzijazam koji poseduju, svojom muzikom i energičnim nastupima mogu dosta doprineti ne samo domaćoj već i svetskoj muzičkoj sceni.

I naš dobro poznat bend u Apolu će odsvirati prvu svirku nakon godišnjice izdavanja albuma: Counterfate Counterfate je pančevački alternativni metal bend. Članovi benda su Zoran Zec (vokal), Stefan Jovanović (gitara), Nemanja Popov (gitara), Aleksa Čupić (bas) i Aleksandar Rotar (bubnjevi). Counterfate je, pri nastajanju, težio mešavini rep i metal muzike, što se može čuti na prvom EP-u izdatom u julu 2011. Nakon dve godine pauze, bend se ponovo okuplja, ali ovog puta sa novijim zvukom i drugim gitaristom (Nemanja Popov). Završen je i album prvenac pod nazivom Chasing Life, a prvi singl sa albuma – Dead Inside je, kao i drugi singl – The Well, objavljen u vidu lyrics videa i dostupan je na Youtube-u. Bend je imao nastupe po celoj Srbiji i regionu. Prvi spot benda, za pesmu Riot House, objavljen je nedugo nakon izbacivanja albuma, i takođe se može čuti na njihovom Youtube kanalu.

 
 
Maksima Gorkog 6
26101 Pančevo
Serbia
Petak, 14. Oktobar 2016 - 21:00 - 23:00