Petak, 10. Jun 2016 - 17:30 - Subota, 11. Jun 2016 - 1:00

Dani Vajferta – otvaranje

Centralni program manifestacije Dani Vajferta, biće održan 10. i 11. juna na Trgu Đorđa Vajferta. 

Petak, 10. jun

Trg Đorđa Vajferta

17.00-1.00

Sajam piva i hrane

Izlagači: Baltazar (Pančevo), Crow (Vranovo), Georg W (Pančevo), Kaš (Beograd), Kors (Beograd), Krugher i Brent (Ritiševo), KUM (Majur), Mala Pivara Paunović (Zemun), RazBeerbriga (Bukovac), Sindikat

Brewery (Beograd), The Black Turtle (Beograd), Tron (Beograd) više informacija o izlagačima pročitajte ovde.

20.00

Svečano otvaranje manifestacije

20.30

Bluz muzičko veče

Blue Family

Katarina Arsenov – vokal, Dejan Pavić – bubnjevi, Željko Stanojkovski – klavir, Aleksandar Đorđević – gitara, Ljubomir Đorđević – usna harmonika, Milan Jaraković – bas

Blue Family

Grupa Blue Family je nastala 1996. godine, a čine je Katarina Arsenov – vokal, Dejan Pavić – bubnjevi, Željko Stanojkovski – klavir, Aleksandar Đorđević – gitara, Ljubomir Đorđević – usna harmonika i Milan Jaraković – bas. Od samih početaka izvode poseban stil bluza, poznat kao jump blues. To je muzika za igranje koju su veliki sastavi svirali pedesetih godina. Prvi album, Here Comes the Blues, snimili su 2002. godine, a numera Good Morning Little Schoolgirl bila je nedeljama na prvom mestu jedne danske radio-stanice. Održavaju oko 150 koncerata godišnje, sa akcentom na evropskim bluz i džez festivalima.

Sirova koža

Jovan Ilić – vokal, usna harmonika, Vladan Stanosević – gitara, Darko Golić – bas i Blagoje Nedeljković – bubnjevi

Sirova koža (Raw Hide)

Jedan od najpostojanijih domaćih ritam i bluz sastava osnovan je 1982. godine. Lider grupe, Jovan Ilić, godinama je nastupao sa brojnim grupama u rodnom Šapcu i Beogradu, a osnivanjem sastava Sirova koža istražuje tradicionalne i savremene aspekte bluz muzike.

Posle čestih promena, grupa se ustalila u postavi Jovan Ilić (vokal, usna harmonika), Vladan Stanošević (gitara), Darko Golić (bas) i Blagoje Nedeljković (bubnjevi). Svoj repertoar su u početku zasnivali na obradama, ali se vremenom sve više oslanjaju na sopstveni materijal.

Diskografski su debitovali 1987. godine objavljivanjem singla All Night Long, na kome su četiri njihove kompozicije. U to vreme grupa često svira na prostoru bivše Jugoslavije, a u narednim godinama na nizu prestižnih domaćih i inostranih festivala (Belgrade Blues Days, Summertime Jazz & Blues Festival, i drugim).

Početkom 1994. godine obradom Cuttin’ Out učestvuju na kompilaciji Belgrade the Blues Today Vol. 1 (PGP RTS). Iste godine objavljuju prvi album, Hugger Mugger, koji sami produciraju, a kao gosti pojavljuju se pijanista Vlada Maričić, te prateći vokali Ivana Pavlović i Neda Marković. Pored obrada, na disku su i autorske kompozicije Jovana Ilića. Nakon toga se ređaju nova izdanja i nastupi na festivalima, a grupa nastavlja da radi do danas i nakon preko 30 godina karijere stiče kultni status na domaćoj bluz sceni.

Tokom karijere, Sirova koža izgradila je imidž prevashodno klupske grupe. Uz to, stalni su učesnici svih relevantnih džez i bluz festivala u Srbiji.

Trg Đorđa Vajferta bb
26000 Pančevo
Serbia
Petak, 10. Jun 2016 - 17:30 - Subota, 11. Jun 2016 - 1:00