Subota, 1. Oktobar 2016 - 21:00 - Nedelja, 2. Oktobar 2016 - 0:30

Dvadeset godina pančevačkog sastava The Group

 

PANČEVO – Pančevački sastav The Group u subotu, 1. oktobra, proslaviće dvadeset godina postojanja. 

Priča o grupi počela je 1994. godine kada su dva brata Davor (gitara) i Miladin Ivanjak (bubanj) osnovali sastav Adut, koji je pod tim imenom trajao vrlo kratko. Dolaskom Davorovih školskih drugara u bend, Bakare kao vokala i Jakova koji je svirao bas, zvanično je nastao The Group.  

- Opčinjeni pankom i engleskom subkulturom počeli smo da ozbiljno vežbamo. Prvo su to bile obrade, a zatim i autorske stvari, rekao je Bakara. 

Nakon nekog vremena na mesto basiste Jakova došao je Slobodan Kitanovski. Česti nastupi u Vagonu, koji je tada bio popularno mesto okupljanja alternativne omladine, pomoglo im je da sakupe novac i snime svoj prvi demo. Iako je izgledalo da sve ide svojim tokom, dva člana grupe odlaze u vojsku, a basista da živi i radi na Aljasci. Bend tada pravi pauzu. 

Bakara i Davor 2003. godine okupljaju novu postavu. Dejan Jovanović dolazi kao basista, a bubnjeve počinje da svira Srđan Milivojević. Grupa u ovom sastavu radi aktivno par godina, nakon čega je usledila još jedna promena basiste, kada je došao Vladimir Savičić. U ovom sastavu snimljen je album u Novom Sadu. Treća era sastava The Group počela je kada je na mesto basiste došao Marko Zorić, a kao glavni vokal Slavko Kozomora. 

- Povod našeg okupljanja je proslava rođendana, a šta će biti sa grupom pokazaće vreme, rekao je Bakara. 

Ove večeri nastupiće i grupe The Elements i Ukratko Štef

Ulaz je besplatan.

Maksima Gorkog 6
26101 Pančevo
Serbia
Subota, 1. Oktobar 2016 - 21:00 - Nedelja, 2. Oktobar 2016 - 0:30