Sreda, 12. Oktobar 2016 - 19:00 - 21:00

Humanitarni koncert – Talentima u čast

U sredu, 12. oktobra, sa početkom u 19 sati, biće održan Humanitarni koncert – Talentima u čast, u dvorani Kulturnog centra. 

Program koncerta:

  1. J.Haydn – Varijacije f mol Hob 17/6
  2. C.Debussy – Sanjarenje
  3. S.Prokofiev – Sarkazmi br.1 i br.3 op.17
  4. Nobuya Sugawa – Fuzzy bird sonata za klavir i saksofon 1.stav

Pauza

  1. M.Glinka – Trio Pathetique
  2. F.Poulenc – Trio za obou fagot i klavir u aranzmanu za 2 saksofona i klavir

 

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo da nam svojim prisustvom pomognete u prikupljanju sredstava za stipendiranje naših sugrađana, muzičkih talenata. „Talentima u čast“ je humanitarni koncert namenjen tom cilju, koji će se održati 12. oktobra u Dvorani Centra za kulturu u Pančevu. Rotari klub Pančevo – Mihajlo Pupin, Rotari klub Pančevo i Rotari klub Sombor prepoznali su potrebu pružanja dodatne podrške talentovanim muzičarima iz našeg grada i udružili se sa našom sugrađankom Danijelom Olači, diplomcem Akademije umetnosti u Novom Sadu, i njenim prijateljima i profesorima, uz svesrdnu podršku svetski poznatog klarinetiste, takođe našeg sugrađanina, Ognjena Popovića, a sve u cilju promovisanja muzičke kulture u gradu, a i šire.

 

Danijela Olači – naša sugrađanka, završila je osnovne studije klavira na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Mihajla Zurkovića.

Osvojila je nekoliko drugih i trećih nagrada na međunarodnim i republičkim pijanističkim takmičenjima u zemlji (Smotra mladih klavirista Lazarevac, Međunarodno takmičenje mladih pijanista Šabac, Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola Srbije Beograd), kao i na međunarodnim i republičkim takmičenjima kamernih ansambala (Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola Srbije Beograd, Međunarodno takmičenje kamernih ansambala Davorin Jenko Beograd) 

Tokom svog celokupnog školovanja usavršavala se na majstorskim kursevima kod eminentnih profesora kao što su: Jokut Mihailović – Srbija, Nevena Popović – Srbija, Lidija Bizjak – Francuska, Sergej Markarov – Rusija, Albert Mamriev – Izrael/Nemačka, Arbo Valdma – Nemačka.

Tokom studija njena karijera se kreće uglavnom putem kamerne muzike i muzike komponovane za saksofon i klavir.

Takođe, osim sa Srđanom Paunovićem aktivno sarađuje i sa ostalim članovima kvarteta saksofona Quattro temperamenti (Lovro Livajić, Filip Orlović, Nikola Macura). 

Redovno nastupa na koncertima koje organizuje Akademija umetnosti u Novom Sadu u kamernim ansamblima sa saksofonom i kao korepetitor muzike za saksofon.

Njena interesovanja u muzici uglavnom se kreću ka kompozitorima dvadesetog veka i japanskim kompozitorima umetničke muzike.

U oktobru 2016. je očekuje nastup na 3. međunarodnom festivalu saksofona BELGRADE SAXPIRIENCE u Beogradu sa triom Librement u sastavu: Bunford Gabor – saksofon, Srđan Paunović – saksofon, Danijela Olači – klavir.

 

Srđan Paunović – osnovne studije saksofona završio je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi Gordana Tudora. Tokom studija osvojio je nekoliko nagrada kao solista i kamerni izvođac. Član je i jedan od osnivača kvarteta saksofona "Quattro temperamenti". Kao orkestarski svirač nastupao je sa orkestrima „Beogradska filharmonija", orkestar „Srpskog narodnog pozorišta", „Novosadski Big band". Trenutno je student završne godine master studija na Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien, u klasi jednog od vodećih svetskih saksofonista, Larsa Mlekuscha. Član je ansambla Ensemble Konsax Wien. Usavršavao se na majstorskim kursevima kod najeminentnijih saksofonista kao što su: Claude Delangle, Arno Bornkamp, Timothy McAllister, Joonatan Rautiola, Michael Krenn, Jean-Denis Michat, Phillipe Geiss, Nicolas Prost i drugi.

 

Gabor Bunford diplomirao je klarinet i saksofon na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Jedan je od najistaknutijih saksofonista domaće scene. Tokom karijere sarađuje sa imenima kao što su: Đorđe Balašević, Vlado Georgiev, Šaban Bajramović, Zdravko Čolić, Dejan Cukić, Dado Topić, Željko Joksimović, Leb i Sol, Dino Dvornik, Silvester Levay i mnogi drugi. Dobitnik je nagrade Dr. Ferenc Bodrogvari, grada Subotice 2010. za prosvetni rad. Član je Novosadskog Big Band-a, Aleksandar Dujin kvarteta i umetnički je direktor „Jazzik“ internacionalnog subotičkog džez festivala. Trenutno radi na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu kao viši stručni saradnik na odseku za saksofon.

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Sreda, 12. Oktobar 2016 - 19:00 - 21:00