Utorak, 17. Maj 2016 - 19:00

Plesni teatar Gospođe

 

U utorak, 17. maja od 19h u dvorani „Apolo” Doma omladine biće održan performans plesnog teatra Gospođe.

Plesni teatar Gospođe nastao je 2013. godine na inicijativu idejnog tvorca i osnivača magistra Aleksandra Ilića. U prvoj godini postojanja predstavlja se publici neobičnim delom nastalim na osnovu dugogodišnjeg promišljanja i pažljivog ispitivanja fenomena marginalizacije pojedinih grupacija. Autor je pažnju usmerio na neminovnim posledicama protoka vremena jednostavno rečeno na starenje, čija je neizbežna posledica smanjenje aktivnost a s tim i gubitak radosti života.

Plesni teatar Gospođe čine osam učesnica različitih godina i društvenog statusa povezanih istom željom za daljim ispoljavanjem stvaralačke energije: Teodora Sujić, Leposava Stanković, Radojka Mentović, Ljiljana Mladenović, Nada Ćulibrk, Nada Kecman, Mira Ivančević, Milana Vučković.

Plesni teatar Gospođe od mnogih postojećih kompanija izdvaja i činjenica da protagonisti nemaju nikakvo prethodno scensko iskustvo.

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda prepoznali su kvalitete projekta i materijalno pomogli idejno i umetnički opravadanu avanturu, verujući u uspeh ovog originalnog poduhvata.

Plesni teatar Gospođe na „brodu svoje premijere“ nastaviće da plovi u susret novim projektima.

 
 
Maksima Gorkog 6
26101 Pančevo
Serbia
Utorak, 17. Maj 2016 - 19:00