Sreda, 20. April 2016 - 21:00 - Četvrtak, 21. April 2016 - 0:00

Promocija albuma "Sketches of Belonging" Ane Ćurčin & The Band

Ana Ćurčin & The Band promovisaće album pod nazivom "Sketches of Belonging" u sredu, 20. aprila, u 21 čas, u dvorani Kulturnog centra. 

Ana Ćurčin je kantautorka rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi, koja živi i radi u Beogradu. Njena muzika je nežna i modna, tiha i melodična, bučna i ritmična, leluja kroz indie-rock i folk i koketira sa ambijentom i bluzom. Ana aktivno svira od decembra 2012. godine, nastupa solo ili sa bendom, a njenu muziku publika je mogla da čuje u Srbiji, regionu i širom Evrope. Učestvovala je na prestižnom Waves Festivalu u Beču, kao i na festivalu MENT u Ljubljani. Početkom 2015. godine otvorila je novu sezonu koncerata u legendarnom Studiju 6 Radio Beograda i predstavila publici novi bend (Goran Antović, Marko Cvetković i Blagoje Nedeljković, kasnije im se priključuje i gitarista Tomo Benzon). 

U januaru 2016. godine Ana Ćurčin objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom “Sketches of Belonging”, a prva dva singla, za koja su snimljeni i video spotovi, su pesme "Remain Calm" i "Unknown". Veliku pažnju javnosti Ana Ćurčin izazvala je saradnjom sa tradicionalnim Ansamblom „Kolo” i pesmom „Lastavice, lasto” koja je objavljena krajem leta prošle godine. 

Recenzije: 

„Bend je doneo novu dimenziju Aninoj muzici i omogućio vizuelizaciju njenih pesama u glavama pažljivih slušalaca. Besprekorna ali nenametljiva svirka njene grupe (...) čini pesme još izražajnijim nego što već jesu.” 

Srđan Strajnić, Poezika, 2016. 

„Ana Ćurčin nije autorka zamagljenih značenja, niti je sklona da manipuliše svojim stihovnim porukama. Njena prirodna snaga leži u neposrednosti, univerzalnosti osećanja i posve neupakovanoj ranjivost.” 

Miloš Zubac, Poezika, 2016. 

 

Sreda, 20. April 2016 - 21:00 - Četvrtak, 21. April 2016 - 0:00