Petak, 20. Maj 2016 - 12:00

Promocija kataloga „Muzej oko nas“ i izložba dečjih radova

 

U petak, 20. maja u 12h u Narodnom muzeju Pančevo biće održana promocija kataloga „Muzej oko nas” i izložba dečjih radova.

Pedagoško odeljenje Narodnog muzeja Pančevo poslednjih godina u kontinuitetu sprovodi aktivnost kreativnih radionica. U okviru istih obrađuju likovne, istorijske, etnološke, arheološke i kulturološke teme, baveći se materijalnim i nematerijalnim kulturnim nasleđem. Sprovođenje rada tih radionica nije vezano isključivo za lokalnu zajednicu, već obuhvata šire područje.

U katalogu „Muzej oko nas“ dat je prikaz muzejskih kreativnih radionica, koje su realizovane u 2014. i 2015. godini. Upoznajemo se sa dečijim stvaralaštvom, slojevitošću njihovih ličnosti i njihovim umećem da se uz pomoć mašte, kroz igru i zabavu, izraze na kreativan način. Ovom prilikom su stručnjaci muzeja svih profila vršili edukaciju dece, omladine i odraslih kroz praktičan rad i tako postigli da ih dodatno informišu o mnogim oblastima i temama u okviru njih. Urednik kataloga je Olivija Sladojević, muzejski pedagog.

Trg kralja Petra I 7
26101 Pančevo
Serbia
Petak, 20. Maj 2016 - 12:00