Subota, 14. Novembar 2015 - 12:00 - 18:00

Radionica iz Grafičkog Žurnalizma

graficki-zurnalizam

 

Ako imate između 15 i 115 godina i želite da naučite više o tome šta je grafički žurnalizam? Da kroz mnoštvo primera upoznate forme ovog žanra i njegov razvoj kroz istoriju stripa i novinarstva? Da steknete neophodna početna znanja iz novinarstva i grafičkog oblikovanja? Želite da započnete praktični rad na sopstvenom narativu, uz konstantnu mentorsku pomoć stručnih strip autora i novinara? Zanima vas na koji način se kroz grafički narativ možete baviti svakodnevnim pričama običnih, marginalizovanih ljudi? Ako je vaš odgovor da! Prijavite se na najnoviju RADIONICU IZ GRAFIČKOG ŽURNALIZMA, koja će se održati u Pančevu u prostoru Nove Elektrike, od 12 do 18 časova.

Polaznici radionice će imati priliku da nakon radionice ostanu u kontaktu sa mentorima-predavačima i da u svakoj fazi svog praktičnog rada uz njihovu pomoć razreše eventualne nedoumice u vezi sa realizacijom. Pet najboljih radova realizovanih do sredine decembra biće nagrađeni simboličnim honorarom i još nekim zanimljivim nagradama.

Prethodno iskustvo nije neophodno, ali u slučaju da ga imate, slobodno podelite sa nama svoj blog ili neke primere svog rada. Registracija za radionicu takodje nije obavezna ali je poželjna da bismo na vreme obezbedili dovoljno mesta, hrane, pića i crtačkog materijala za sve učesnike. Da biste se prijavli, pošaljite svoje ime prezime, kontakt telefon i eventualno CV na: [email protected]

Dodatne informacije, tačan termin i raspored će biti objavljeni uskoro.

Projekat "Radionica grafičkog žurnalizma" realizuje Udruženje za razvoj kulture "Elektrika", uz pomoć Grada Pančeva i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Vojvode Radomira Putnika 7
26000 Pančevo
Serbia
Subota, 14. Novembar 2015 - 12:00 - 18:00