Subota, 23. Jul 2016 - 10:00

RADIONICA: Put do sredstava za razvoj poljoprivredne proizvodnje

 

“Info Ipard” radionica biće organizovana  u subotu, 23. jula, u 10 sati u Sali Mesne zajednice Dolovo.

Projekat "Info Ipard Srbija" kako mu samo ime kaže, namenjen je informisanju poljoprivrednih proizvođača o sredstvima iz IPARD fonda koje Evropska Unija daje zemljama kandidatima za članstvo, u cilju unapređenja ruralnih područja i podizanja kapaciteta i konkurentnosti poljoprivrede zemlje kandidata za članstvo u EU.

Početak korišćenja IPARD sredstava u Republici Srbiji biće značajan za razvoj poljoprivredne proizvodnje. Sredstva namenjena investicionoj podršci se značajno uvećavaju i postiče se razvoj poljoprivrede i njena priprema za ozbiljnu utakmicu na jedinstvenom tržištu EU.

Vrlo je bitno da se ovom procesu pristupi ozbiljno i da se planski i sa jasnom strategijom delovanja dočeka period kada će se ova sredstva, koja nisu zanemarljiva, pametno iskoristiti. Glavni cilj ovog projekta jeste da se što veći broj poljoprivrednika informiše o mogućnostima koje im pruža IPARD program, kao i uslovima i zahtevima koji će se naći ispred njih na putu do obezbeđenja sredstava u okviru ovog programa. Pravovremenim informisanjem i pripremom poljoprivrednika ovaj projekat će doprineti podizanju nivoa spremnosti poljoprivrednika da iskoriste sredstva koja im se nude i tako unaprede svoju proizvodnju i konkurentnost i tako doprinesu unapređenju nacionalne poljoprivrede u celini.

Generalni pokrovitelj projekta "Ipard Info" jeste ambasada SAD iz Beograda, čiji je cilj da promoviše vrednosti EU, te će radionici pored eminentnih predavača: Dejana Serdara ( nekadaašnji direktor Uprave za Agrarna plaćanja), Milana Stegića i Zlatka Jovanovića( stručni konsultanti iz oblasti agroekonomije) prisustvovati i predstavnici Ambasade SAD, iz sektora za socijalna dešavanja.

 

Kralja Petra I 5
26000 Pančevo
Serbia
Subota, 23. Jul 2016 - 10:00