Društvo

ATP Pančevu na listi subjekata od "posebnog značaja" za zaštitu i spasavanje Srbije

Pančevo, Čet, 03/10/2019 - 00:07
Vladimir Đoković


Tek osam pravnih lica – subjekata iz Južnog Banata je na novoj listi Vlade Srbije na kojoj su firme od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje u Republici Srbiji. I svih 8 imaju sedište u Pančevu.

Prva, od nacionalnog značaja, nevezano za upravni okrug u kome se nalazi je Naftna industrija Srbije čija prerada je na teritoriji grada Pančeva.

Navedni kroz upravni okrug južnobanatski na ovoj listi su JKP za prevoz putnika “Autotransport” Pančevo. Posrnulo gradsko prevozničko preduzeće ipak ima nacionalni značaj. Bar u sektoru zaštite i spasavanja. Jer još uvek, kao  i nekada početkom ratova 90-tih ili krajem istih – obavlja kopneni prevoz putnika, gradski i prigradski.

Na spisku je i preduzeće za izgradnju puteva i autoputeva “Vojvodinaput” Pančevo koje već dugo radi kao vlasništvo austrijskog koncerna Štrabag. Sledi vodoprivredno preduzeće “Tamiš-Dunav” čija je delatnost izgradnja hidrotehničih objekata, mada ih već dugo ponajviše samo održava. Na listi posebno značajnih za zaštitu i spasavanje je Vodovod i kanalizacija iz Pančeva – što se bavi skupljanjem, prečišćavanjem i distribucijom vode.

Na ovoj listi su i tri zdravstvene institucije, dve se bave zdravljem ljudi Opšta bolnica i Zavod za javno zdravlje, kao i jedna što brani zdravlje životinja – Veterinarski specijalistički institut Pančevo.
MarketingNajnovije vesti