Društvo

BOLNICA U PROCESU RENOVIRANJA: Očna bolnica Pančevo uskoro dobija parking

Pančevo, Sub, 10/12/2016 - 13:30
Mirjana Marić

Iako je više nego očigledna potreba da se interno odeljenje Opšte bolnice Pančevo kompletno renovira, često su pacijenti koji su boravili u ovoj zdravstvenoj ustanovi isticali nedostatke i na nekim drugim odeljenjima.

Naime, nedavno se na društvenim mrežama pojavila fotografija sobe 103, na odeljenju hirurgije, koja je izgledala više nego nehumana za boravak bilo koje zdrave osobe, a posebno ne pacijenata nakon operativnih zahvata. 

Soba je 103 je sada sređena. Problem u ovoj sobi je nastao od krova koji prokišnjava. Sliva se voda sa oluka, a trenutno nema drugih mogućnosti osim da krpimo. Procenjena vrednost zamene krova je 70.000 evra, rekao je direktor bolnice dr Slobodan Ovuka. 

U poslednjih mesec dana, nova uprava preduzela je niz mera da se stanje promeni i delimično renoviraju pojedini delovi bolnice. Pa je tako okrečena i Medicina rada, odnosno Dijagnostičko odeljenje koje se nalazi u prizemlju bolnice, Prijemno odeljenje, Patologija, popravljene su i betonirane staze u dvorištu, zatvoreni šahtovi oko ušnog odeljenja. Zamenjen je pod u EEG kabinetu u Specijalističkom centru i okrečen je i sređen veliki hiruški hol i Transfuzija. Trenutno je u toku krečenje i Očne bolnice, kao i sređivanja spoljnog prostora koji će biti korišćen za parkiranje vozila.

Tamo smo krenuli i u raščišćavanje jednog terena, koji će biti korišćen kao parking. To je ono što možemo da uradimo sa nekim našim postojećim sredstvima, istakao je direktor Ovuka.
MarketingNajnovije vesti