Društvo

Dodeljene diplome „Vuk Karadžić“ i pohvala „Učenik generacije“ (FOTO)

Pančevo, Pet, 24/06/2016 - 16:01
Mirjana Marić


PANČEVO, 24. jun - U Koncertnoj sali Muzičke škole „Jovan Bandur“ Pančevo održana je svečanost povodom dodele diploma „Vuk Karadžić“ i pohvala „Učenik generacije“ za srednje škole u gradu Pančevu, u školskoj 2015/2016. godini. Ovom prilikom uspešnim đacima uručene su i novčane nagrade.

„Mi se trudimo na napravimo ambijent da kada vi ostvarite vaše ciljeve, pre svega ciljeve u pogledu obrazovanja, da imate gde da se vratite, da se materijalno ostvarite, odnosno da znate zašto se učili svih ovih godina, i što bi nam posebno bilo drago i da ostanete u svom gradu”, rekao je gradonačelnik Saša Pavlov.

On je poručio đacima da su oni pametna budućnost koju grad promoviše godinama i da su kao takvi veoma bitni za izgradnju jednog zdravog sistema.

„Zdrav sistem je jedna veoma složena organizacija, ali što je više pametnih, vrednih i marljivih ljudi, a ja ih vidim ispred sebe u velikom broju, to je veća šansa da takav sistem što pre uspostavimo. Zato vam od srca želim da, pre svega, dobro prođete na prijemnim ispitima, da što pre završite visoko obrazovanje i da se profesionalno ostvarite”, rekao je Pavlov.

Gradonačelnik je takođe dodao da osim što su ovi đaci pametni, vredni i marljivi ljudi, oni su pre svega dobri ljudi, što je preduslov za sve ostalo. I da sa takvim kvalitetima niko neće moći da im stoji na putu.

Većnica za obrazovanje Tatjana Božić rekla je da, kako je Vuk Karadžić bio najznačajnija ličnost prve polovine 19. veka srpske književnosti, tako su i nosioci Vukovih diploma, najznačajnije ličnosti našeg grada.

„Nadamo se da ćete uspeti ono što ste zamislili. Da upišete i završite škole i da se vratite u naš grad. Znamo da đak generacije nije samo učenik koji ima sve petice, već da đak generacije mora da bude i svestran, da pomaže drugima, i bude pre svega dobar čovek. Zato mi je čast da vas pozdravim i da vam čestitam i da vam poželim uspeh u daljem radu”, rekla je Tatjana Božić.

M. M. Veličković

img_1221.jpg

 

img_1229.jpg

 

img_1255.jpg

 

img_1238.jpg

 

img_1256.jpg

 

img_1292.jpg

 

img_1302.jpg

 

img_1359.jpg

 

img_1364.jpg

 

 

 

img_1384.jpg

 

img_1387.jpg

 

img_1393.jpg

 

img_1404.jpg

 

img_1408.jpg

 

img_1427.jpgMarketingNajnovije vesti