Društvo

DOLOVO: Konkurs, žalba, inspekcija i škola dobila vd direktorku

Pančevo, Sre, 10/10/2018 - 08:48
Vladimir Đoković


Osnovna škola “Aksentije Maksimović” u Dolovu dobila je novog rukovodioca. Rešenjem pokrajinskog sekretarijata za vršioca dužnosti direktora postavljena je učiteljica Zorica Sekulovski iz škole u Glogonju.

Do privremenog rešenja došlo je jer javni konkurs za izbor direktora u punom mandatu nije završen, a Predragu Bogatinčeviću, koji je na čelu ove škole više od 8 godina, mandate ističe 10. oktobra.

- Konkurs je raspisan na vreme. Još u maju što je bilo pet i po meseci pre isteka mandata. Konkurisali smo ja i kolega Vladimir Vemić. Od 62 člana kolektiva dobio sam podršku 51 kolege, a od 7 članova prisutnih članova školskog odbora dobio sam većinu od 4 glasa na tajnom glasanju. Dokumentacija je početkom jula prosleđena pokrajinskom sekretarijatu, objašnjava Predrag Bogatinčević.

U međuvremenu konkurent za mesto direktora škole Vemić podneo je žalbu na ispravnost procedure. Bogatinčević objašnjava da je u školu stiga gradska prosvetna inspekcija “na osnovu anonimnih prijava” i da je “više bila u školi ovog leta nego ukupno od kada je on direktor”.

- Njihov nalaz sa početka septembra osporio je ispravnost glasanja na sednici školskog odbora za kandidate za direktora. Na taj nalaz ja sam se žalio jer tvrdim da nisu pravilno tumačili zakon. Oni tvrde da je za podršku neophodna većina svih članova školskog odbora. A kod nas su dva člana, od ukupno 9, u sukobu interesa. Ostali su glasali. Konkursni postupak iako započet na vreme tako nije završen ni poništen, a meni mandat direktora ističe, kaže Bogatinčević.

Uz funkciju direktora Bogatinčević je i odbornik Skupštine grada Pančeva. Iako izabran sa liste DS-a i tadašnji predsednik gradskog odbora Bogatinčević sada nastupa samostalno u gradskom parlamentu. Nije više u DS-u.

- Svojevremeno sam imao ponudu da se učlanim u SNS uz obećanje da onda ne bih imao problema da ostanem  direktor škole. To nisam prihvatio. Onda su usledile sve ove opstrukcije na nivou Pančeva oko konkursa za izbor direktora, kratko objašnjava Bogatinčević.

Od nove v.d. direktorke dosadašnji direktor očekuje da ga vrati u nastavu gde postoji slobodno mesto za pedagoga njegovog profila. Od konkurisne prijave za direktorsko mesto ne odustaje.

- Očekujem rasplet. Sva dokumentacija je u Ministarstvu prosvete pa bi oni trebalo da odluče. Ako se desi da konkurs bude eventualno poništen – ponovo ću konkurisati, najavljuje Predrag Bogatinčević.
MarketingNajnovije vesti