Društvo

Duh tradicije i žensko stvaralaštvo na prvoj manifestaciji "Etno dan" u Kačarevu (FOTO)

Pančevo, Sub, 27/05/2017 - 20:05
Mirjana Marić


Udruženje "Etno kutak Kačarevo" postoji samo godinu i po dana, a već je uspelo da okupi skoro sva udruženja sa teritorije Pančeva i Udruženje žena iz Kovačice i ugosti ih na svojoj prvoj manifestaciji "Etno dan", koja je održana u subotu, 27. maja u Kačarevu. 

Ovom prilikom petnaest udruženja žena je predstavilo i prodavalo svoje prepoznatljive tradicionalne đakonije i ručne radove. Na manifestaciji je učestvovalo i Udruženje "Čepom do osmeha" sa kojim Udruženje žena iz Kačareva duže vreme sarađuje i aktivno učestvuje u sakupljanju čepova. 

etno_dan_kacarevo_2.jpg

 

Program je vodio poznati satiričar Zoran T. Popović, a posetiocima se obratio i predsednik Mesne zajednice Kačarevo Branko Bokun. On je istakao da je ova manifestacija omogućila da se žene iz različitih mesta sjedine u jednom duhu i pokažu svoje stvaralaštvo i sve ono što žene mogu da urade iz svojih udruženja.

Predsednica Udruženja "Etno kutak" Zora Čubrić rekla je da su žene iz Kačareva želele da organizuju manifestaciju i ugoste udruženja žena kod kojih one rado odlaze, a takođe i predstave meštanima Kačareva i svim drugim posetiocima svoj rad na očuvanju tradicije, kulture i promociji turizma ovog naseljenog mesta. 

etno_dan_kacarevo_23.jpg

 

Događaj su uveličali đaci drugog razreda OŠ "Žarko Zrenjanin" na čelu sa učiteljicom Brankom Davidović, koji su zajedno sa svojim roditeljima doneli veliku donaciju čepova, u želji da pomognu još nekom detetu da dobije pomagalo koje bi mu omogućilo bolji i kvalitetniji život. 

etno_dan_kacarevo_8.jpg

 

Manifestacija je okupila i veliki broj posetilaca, a pozitivna energija je bila više nego primetna. Ono što ovakve događaje čini posebnim su prijateljski odnosi među ženama iz različitih udruženja i njihova velika želja da svoja mesta i svoju tradiciju predstave na što bolji način. 
MarketingNajnovije vesti