Dete Foto: pxhere
Društvo

I Pančevo obeležava Dečju nedelju. Evo šta se sprema

Pančevo, Čet, 03/10/2019 - 15:25
Ivana Vlajovic


Pančevo će 5. oktobra početi obeležavanje Dečje nedelje tradicionalnom manifestacijom „U bojama ruja“ koju organizuju Planinarsko društvo „Jelenak“ u Omladinskom naselju Čardak. Na manifestaciji, na kojoj će učestvovati sve osnovne škole sa teritorije grada Pančeva, biće organizovan niz sportskih i edukativnih aktivnosti za decu i mlade.

Istog dana u Kulturnom centru Pančeva u 12 časova biće izvedena dečija predstava „Guska na mesecu“ pozorišta „Zvezdica“ iz Zrenjanina.

Program Dečje nedelje, koja se ove godine obeležava pod sloganom „DA PRAVO SVAKO - DETE UŽIVA LAKO“, nastavlja se i u ponedeljak, 7. oktobra, kada će u Gradskom parku od 11 sati biti organizovana „Trka za srećnije detinjstvo“. Za učešće u trci potrebno je doneti neku igračku, školski pribor ili slično koji će, nakon događaja, biti prosleđeni deci kojima je neophodna.   

Već narednog dana, 8. oktobra, ispred zgrade Gradske uprave grada Pančeva od 10 časova održaće se manifestacija “Čepom do osmeha” gde će deca kroz prigodne radionice imati priliku da daju doprinos i pruže podršku pojedincima i porodicama osoba sa invaliditetom, a ujedno da uče o reciklaži. Učesnici u ovoj manifestaciji treba sa sobom da ponesu plastične čepove, a prikupljena sredstva koristiće se u humanitarne svrhe.

U slučaju lošeg vremena manifestacija će se održati u holu zgrade Gradske uprave grada Pančeva.

Obeležavanje Dečje nedelje u našem gradu biće završeno 12. oktobra baletskom predstavom „Labudovo jezerce“ beogradskog „ART LONGA“ u Kulturnom centru Pančevo.
MarketingNajnovije vesti