Društvo

Najbolji osmaci Južnog Banata putuju u Češku

Pančevo, Pet, 31/07/2015 - 16:05

Najbolje đake Južnobanatskog okruga, danas je u zgradi Gradske uprave grada Pančeva, ugostio dr Zoran Tasić, Načelnik Južnobanatskog okruga. Nagrada za njihov veliki trud i uspeh koji su postigli biće putovanje u Češku Republiku.

Svečanost povodom realizacije projekta "Nagrade za najbolje đake Južnog Banata", održana je danas u zgradi Gradske uprave grada Pančeva. Tom prilkom, dr Zoran Tasić, Načelnik Južnobanatskog okruga, ugostio je 15 najboljih đaka završnih razreda osnovnih škola Južnog Banata, koji će u organizaciji Južnobanatskog upravnog okruga, otputovati u Češku Republiku.

"Ideja Južnobanatskog upravnog okruga bila je da se na jedan simboličan način nagrade najbolji učenici završnih razreda osnovnih škola, posetom Češkoj Republici, gde će imati priliku da posete sve znamenitosti ovog regiona i da se upoznaju sa svojim vršnjacima", izjavio je dr Zoran Tasić.

Najbolji učenici otputovaće u Češku Republiku 4.avgusta, u grad Hluboka nad Vltavom, gde će provesti pet dana. Oni će biti smešteni u Internatu Elektrotehničke škole u ovom češkom gradu.

"Stvarno sam se baš obradovala i iznenadila, jer je tako iznenada došlo. Zadovoljna sam i očekujem da se lepo provedemo", rekla je Milica Rakidžić, učenica Osnovne škole "Aksentije Maksimović", iz Dolova. Dejan Milošević, učenik Osnovne škole "Stevica Jovanović" iz Pančeva, takođe je izrazio svoje oduševljenje ovim putovanjem. "Drago mi je da sam među najboljim učenicima i što sam deo ovoga. Srećan sam što idem".

Sve troškove smeštaja, prevoza, hrane i posete kulturnim znamenitostima snosi Južno Banatski okrug, odnosno loklane samouprave. Najboljim učenicima, dr Zoran Tasić je đacima uručio i poklone, istakavši da će se svaki trud i odricanje nagraditi i da će se i u budućnosti truditi da se deca motivišu i podstaknu, jer su upravo obrazovana i uspešna deca, put za bolje sutra.

 Marketing

Najnovije vesti