Obeležen Dan pobede

Ne smemo da zaboravimo poginule u antifašističkoj borbi

Pančevo, Pon, 09/05/2016 - 12:26
Aleksandar Stojković


PANČEVO – Povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, u Gradskom parku su, na spomenike palih boraca, vence položili predstavnici Grada, SUBNOR-a, Voske Srbije, 51. Mehanizovane brigade, Udruženja ratnih vojnih invalida 1991 - 95 i Udruženja srpskih veterana i dobrovoljaca.

Predsednik Skupštine Pančeva, Tigran Kiš je, ispred Grada Pančeva, pozdravio prisutne i izrazio zadovoljstvo što svake godine ima sve više onih, a naročito mladih,  koji prisustvuju ovom događaju.

 

img_9290.jpg

 

„To znači da smo u jednom ipak uspeli. Uspeli smo u tome da Dan pobede, 9. maj, uz sve one žrtve koje smo dali da bismo živeli slobodno sedamdeset godina nakon toga, nije pao u zaborav. Narod koji zaboravlja može da očekuje da mu se tako nešto ponovo dogodi. Ne smemo da zaboravimo i da dozvolimo da se ta stradanja našem narodu ikada više ponove“, rekao je Tigran Kiš.

Prisutnima se obratio i Todor Stojanov, , predsednik SUBNOR-a Pančevo.

„Narod koji ne poštuje svoje poginule, one koji su dali svoje živote za slobodu, takav narod nema ni srećnu budućnost. Svim poginulima u Drugom svetskom ratu, svim antifašističkim borcima sveta, svim borcima Jugoslavije i Srbije, kao i svim poginulim Pančevcima, žrtvama fašizma, a radi nezaborava, odajemo počast i polažemo ovo cveće“, rekao je Todor Stojanov.

 

img_9303.jpg

 

img_9306.jpg

 

 
MarketingNajnovije vesti