Noc istrazivaca
Društvo

Noć istraživača i u Pančevu

Pančevo, Čet, 26/09/2019 - 10:59
Ivana Vlajovic


Pod sloganom „Deseta noć, kroz znanje daje moć“ u Pančevu će u subotu, 27. septembra, od 16 do 21 sat biti obeležena Evropska noć istraživača, koja se po deseti put organizuje u Srbiji. Ova naučna manifestacija u organizaciji Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković“ ima za cilj promociju nauke i približavanje naučno-istraživačkog rada posetiocima svih uzrasta.

Specijalni gosti-domaćini su polaznici Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ iz Pančeva, a posetioci će imati priliku da zavire u budućnost iz perspektive naših istraživača. Upoznaće se sa idejom i tehnologijom koja omogućava dobijanje energije putem fuzije, tokamakom, otkrivaće ko su nepozvani gosti u gradskom okruženju i kako sačuvati naše ugrožene biljne vrste putem in vitro tehnike. Imaće prliku da istražuju naše kulturno nasleđe, saznaju kako cikorija može biti značajna za budućnost i uplove u svemirsku naučnu avanturu. Biće i praktičnog rada za svakog ko želi da se opoba u eksperimentima sa fluorescirajućim i biljnim pigmentima, pravljenju limun baterije i naravno - ljigavca, ali pošto savladaju nauku polimera.

Ovaj bogat i raznovrstan program, koji posetiocima svih uzrasta donosi nezaboravne naučne avanture, biće realizovan u Tržnom centru „Big Pančevo“.
MarketingNajnovije vesti