Društvo

Od 2017. godine prestižne osnovne studije na Ekonomskom fakultetu

Pančevo, Uto, 28/06/2016 - 20:11
Mirjana Marić


Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu zaključio je sporazum sa Univerzitetom u Londonu koji tom fakultetu omogućava da ponudi međunarodne osnovne studije "Ekonomije i finansija", a studentima obezbeđuje dve diplome, saopštio je u utorak, 29. juna, beogradski fakultet.

Kako se navodi, na taj način je Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu postao prva visokoobrazovna ustanova u jugoistočnoj Evropi i jedna od malobrojnih u Evropi, koja nudi prestižne međunarodne osnovne studije iz ekonomije i finansija, a koje paralelno vode ka diplomi Univerziteta u Londonu i Univerziteta u Beogradu.

"Jednu diplomu izdatu od strane Univerziteta u Londonu, po akademskim direktivama LSE, i jednu izdatu od strane Univerziteta u Beogradu", precizira se u saopštenju.

Londonska škola ekonomije i političkih nauka (LSE), kao fakultet-nosilac ovog programa biće nadležna za definisanje nastavnog programa, pripremu nastavne literature i ispitnu verifikaciju studenata u okviru ovog međunarodnog programa.

S druge strane, Ekonomski fakultet u Beogradu će biti nadležan za izvođenje nastave (na engleskom jeziku) i drugih pratećih aktivnosti u okviru ovog programa.

Troškovi studiranja na ovom programu će biti u rangu školarina na domaćim univerzitetima, a Ekonomski fakultet u Beogradu će u saradnji sa svojim partnerima obezbediti veći broj stipendija za najbolje studente.

Selekcija studenata za ovaj program će biti vršena na kompetitivnoj osnovi, u cilju obezbeđenja visokog kvaliteta, a studije po ovom programu će početi u 2017. godini, navedeno je u saopštenju.
MarketingNajnovije vesti