Radovi u parku
Društvo

Pančevo: Gradonačelnik i gradska menadžerka najavili 2. fazu uređenja centralnog gradskog jezgra

Izvor: 
013info Uto, 19/10/2021 - 16:12


Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i gradska menadžerka Maja Vitman najavili su danas početak radova 2. faze uređenja centralnog gradskog jezgra, a ukupna površina obuhvata radova je 9.777,56 kvadratnih metara, saopšteno je na sajtu Gradseke uprave.

Gradonačelnik je ovom prilikom istakao da su 18. oktobra započeti radovi na rekonstrukciji centralnog gradskog jezgra.

“Po ugovoru koji je potpisan, ti radovi bi trebalo da traju 120 kalendarskih dana i veći deo centralnog gradskog jezgra bi trebalo da bude, nakon završetka ovih radova, kompletno rekonstruisan. U pitanju su radovi na rekonstrukciji vodovodne, kišne i fekalne kanalizacije, izradu projekta i izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji javne rasvete, odnosno zamena kandelabera i kompletno parterno uređenje sa uređenjem svih zelenih površina, sa tim što bismo stavili akcenat na to da će procenat zelenih površina u parku nakon ovih radova da se poveća i da ćemo sprovesti sadnju novog drveća gde god to bude bilo moguće”, objasnio je Stevanović.

Kao najvažniju stvar stvar koja će biti obuhvaćena ovim radovima, gradonačelnik je naveo rekonstrukciju dečijeg igrališta koje se nalazi u gradskom parku.

“Igralište će biti za nijansu pomereno ka gradskom muzeju i biće urađeno u skladu sa svim standardima koji su danas važeći, odnosno vodiće se računa najviše o bezbednosti dece, s obzirom na to da je igralište koje je danas u gradskom parku već dotrajalo i građeno u nekom vremenu u kojem nisu bili potrebni standardi koji su danas potrebni. Mi ćemo uraditi novo, moderno igralište koje će biti potpuno bezbedno za svu našu decu”, istakao je on.

Pored ovog igrališta, novina je, kako je naveo, da će se u parkiću u Masarikovoj ulici izgraditi još jedno dečije igralište, manje, nekih 180 kvadrata koje će biti namenjeno manjoj deci i namenjeno samo za njih.

“U parku će biti postavljene na određenim mestima klupe za dojilje. Te klupe su se u Narodnoj bašti pokazale kao veoma korisne i mi smo želeli da taj sadržaj bude i u gradskom parku. Vrednost radova je 134 miliona dinara sa pdv-om”, zaključio je Stevanović. 

Gradska menadžerka je dodala da će se, kada je u pitanju centralni „Krug“ u parku, radovi izvesti na rekonstrukciji u 3. fazi radova, koja je će se izvoditi naredne godine.

“Zadržaćemo postojeći ambijentalni prostor, nećemo ništa izmeštati, uradićemo kompletnu rekonstrukciju amfiteatra i ulepšati i dograditi sam „Krug“, gde je ideja da se održava neki budući sadržaj, i koji će biti na raspolaganju i školama i udruženjima za organizaciju različitih aktivnosti”, istakla je Vitman.

 
MarketingNajnovije vesti