Društvo

PANČEVO: Higijena nabavila dva polovna autosmećara

Pančevo, Sre, 01/03/2017 - 10:30
Vladimir Đoković

Dva polovna kamiona autosmećara nedavno je nabavila JKP “Higijena”. To je bio povod da direktor Higijene Bogdan Savić na Novoj deponiji na Dolovačkom drumu ugosti gradonačelnika Pančeva Sašu Pavlova.

Za nabavku ovih specijalizovanih vozila Pančevo je iz prošlogodišnjeg budžeta izdvojilo 13,5 miliona dinara. Preko javnog tendera od preduzeća “Bedem” kupljena dva polovna vozila stara po šest godina marke Mercedes koje pokreće metan.

- Ovaj vid pomoći grada je za Higijenu od izuzetnog značaja. Obnavljanje izuzetno starog voznog parka je od presudne važnosti za obavljanje naše delatnosti. Obim posla se povećava jer nam je Grad poverio i iznošenje smeća iz Starčeva i Dolova – istakao je direktor Higijene Bogdan Savić.

Kako je potvrdio direktor Savić korišćenje metana u ovim specijalizovanim vozilima omogućava velike uštede za “Higijenu” jer se Nova deponija nalazi za 19 kilometara od grada Pančeva. To je kao krupnu prednost ocenio i gradonačelnik Saša Pavlov.

- Već postoje u voznom parku “Higijene” još 4 identična vozila Mercedes sa sličnom nadogradnjom. Sada smo u razgovoru definisali da bi možda morali da obezbedimo nešto, i Higijena i grad, za nabavku još dva vozila. I da na taj način pojeftinimo cenu usluge, a ako i ne pojeftinimo da je ne povećavamo, a da unapredimo kvalitet –  istakao je gradonačelnik Saša Pavlov.

Vozila imaju nadgradnju marke “Notrpes”, a šasiju “Ekonomik”. Zapremina sanduka je 17,5 odnosno 15 kubnih metara.

Radnim danima u dve smene na lokaciju Nove deponije se doveze 10 do 12 kamiona smeća odnosno između 80 i 100 tona. Dok je vikendom za trećinu manja količina.

Iako ima 14 kamiona auto smećara uz veliki napor na teren svakodne izađe tek šest vozila - saopštili su iz ovog komunalnog preduzeća. 
MarketingNajnovije vesti