Društvo

PANČEVO: „Higijena" nabavila više od 300 novih kontejnera

Pančevo, Uto, 20/08/2019 - 14:01
Ivana Vlajovic


Kako bi unapredili higijenu u gradu i građanima olakšali odlaganje komunalnog otpada, JKP „Higijena“ nabavila je oko 330 novih kontejnera, a ova investicija koštala je 12 miliona dinara.

„Posle nekoliko godina konačno smo došli do sredstava i obnovili osnovna sredstva za rad. Kupili smo oko 330 kontejnera, a u ovoj godini nabavljena su i četiri autosmećara. Za iduću godinu u saradnji sa Gradom, planiramo da nabavimo još oko 1.000 kontejnera, koje će biti raspoređeni na postojećim lokacijama u gradu, pojedine lokacije će biti pojačane, dok će neke biti izmeštene“, rekao je direktor JKP „Higijena“ Aleksandar Stevanović.

Stevanović kao problem sa kojim se JKP „Higijena“ konstantno suočava ističe učestale divlje deponije na pojedinim lokacijama na kojima ovo preduzeće obavlja svoju delatnost, a koje se iznova stvaraju nakon svakog čišćenja, dodajući da će „još koliko danas krenuti u akciju sanacije tih divljih deponija i rešavanju tih mesta u saradnji sa JKP „Zelenilo“. 

Iako periodično informišu građane o načinima i vrsti otpada koji je dozvoljeno odlagati u kontejnere, Stevanović kaže da su štete koje „Higijena“ trpi zbog uništavanja kojnternera usled neadekvatnog odlaganja smeća i dalje veliki problem. Samo tokom prošle grejne sezone uništeni su kontejneri u vrednosti od oko 2 miliona dinara, naglasio je direktor „Higijene“.

„ U toku godine imamo dve sezone u kojima se veliki broj kontejnera uništi. Samo u januaru smo izbrojali oko 100 kontejnera koji su uništeni usled nepravilnog tretmana i odlaganja pepela. Ništa bolja situacija nije ni leti, s obzirom da se u tom periodu javljaju veće količine šuta i kabastog otpada, koji se odlaže u kontejnere iako su oni predviđeni za komunalni otpad“, dodao je Stevanović.

Iz ovog javno komunalnog preduzeća još jednom su apelovali na građane da se pridržavaju načina na koji se tretira i odlaže komunalni otpad i pozvali sugrađane koji žive u objektima za kolektivno stanovanje da koriste kontejnere, a sugrađane koji žive u individualnim domaćinstvima da komunalni otpad odlažu u svoje kante i iznose ga prema važećem rasporedu odnošenja.
MarketingNajnovije vesti