autobusi
Društvo

PANČEVO: Hitna sednica Skupštine zbog osnivanja “Pantransporta” koji će da nasledi ATP

Izvor: 
Dragan Vukašinović Čet, 19/12/2019 - 14:26Predsednik Skupštine Pančeva Tigran Kiš zakazao je za petak 20. decembra sednicu s jednom tačkom dnevnog reda, osnivanje privrednog društva u mešovitoj svojini za prevoz putnika “Pantransport” koje će naslediti Autotransportno preduzeće Pančevo. 

Odbornici treba da usvoje predlog ugovora o osnivanju nove firme u kojoj će Grad imati svega tri procenta vlasništva, dok će većinski vlasnici biti privatna autotransprtna preduzeća “Saga trans”, “Dumeko” i “Trans jug”.

Gradsko veće uputilo je zahtev za sazivanje hitne sednice Skupštine, jer je ostalo još samo desetak dana da ovaj posao bude obavljen. Za to vreme neophodno je da se donesu sva akta novog preduzeća, otvori račun i da ono bude upisano u Agenciji za privredne registre. Ugovor o koncesiji za javni prevoz putnika na 25 godina između Grada Pančeva i privatnih koncesionara potisan je 27. novembra, a takonski rok da se novo preduzeće “Pantransport” osnuje i prijavi je 30 dana. To znači da će do kraja meseca biti održana bar još jedno skupštinsko zasedanje u vezi sa ovom temom.
MarketingNajnovije vesti