Foto: pexels
Društvo

PANČEVO: Kako je trošena tekuća budžetska rezerva?

Pančevo, Sre, 27/11/2019 - 07:46
Vladimir Đoković


Za devet meseci iz tekuće budžetske rezerve na osnovu rešenja gradonačelnika Saše Pavlova potrošeno je ukupno 25,8 miliona dinara. U dokumentaciji koja se našla pred odborinicima navedeno je da je taj novac potrošen kroz 17 linija.

Od toga 10,2 miliona dinara iz ove rezerve potrošeno je za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže. Što se vodi kao oblast zaštite životne sredine, ali se ne navodi gde se mreža navodi i što nije redovno finansirana.

Oko 6 miliona dinara kroz tri rešenja iz tekuće budžetske rezerve potrošeno je za oblast poljoprivrede i ruralnog razvoja. Za tekuće popravke i održavanja 3 miliona dinara, izrada projektno tehničke dokumentacije za uređenje atarskih puteva i otresišta koštalo je 2,4 miliona dinara, a pola miliona otšlo je na usluge po ugovoru.

Komunalne delatnosti plaćene su 1,9 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve, od čega je 923.000 potrošeno za održavanje grobalja i pogrebne usluge JKP Vod-Kom u Jabuci, a po pola miliona za održavanje javnih zelenih površina i čistoće na njima.

Tekuća budžetska rezerva iskorišćena je, u iznosu od 2,4 miliona dinara, i za rekonstrukciju otvoreno sportskog terena u školi Đura Jakšić.

Okruglo milion dinara otišlo je za tekuće popravke i održavanje u MZ Banatski Brestovac, a ne treba zaboraviti da je 600.000 dinara izdvojeno za “konsultantske usluge za izradu koncesionog akta za poveravanje obavljanje delatnosti domaćeg linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Pančeva i izgradnju nove autobuske stanice”.
MarketingNajnovije vesti