Društvo

PANČEVO: Pet porodica s trojkama i ove godine dobilo po 60 000 dinara

Pančevo, Pon, 25/12/2017 - 18:04
Aleksandar Stojković

Pet porodica sa trojkama i ove godine je dobila po 60000 dinara finansijske podrške od Grada Pančeva, a danas su ih u Zelenom salonu Gradske uprave ugostili i gradonačelnik Saša Pavlov i član Gradskog veća Milenko Čučković.

Odluka o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritorije grada Pančeva, za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć majkama za slučaj rođenja trojki ili četvorki svake kalendarske godine, nakon godine rođenja dece, do navršene desete godine života dece primenjuje se od 2010. godine.

Tako se nastavila tradicija duga sada već sedam godina da se pred Novu godinu porodicama koje imaju trojke i četvorke dodeli jednokratna pomoć od 20 000 dinara po detetu.

Porodice koje su dobile ovu nočanu pomoć su:

 

  • Žepša Ivanka i Vasović Velibor – deca: Anđela, Nikola i Luka (8.7.2007. godine rođeni)
  • Đokić Radošević Tatjana i Đokić Vladimir – deca: Dušan, Mihajlo i Aleksa (16.10.2008. rođeni)
  • Jezdimirović Nada i Nenad (iz Omoljice) – deca: Sara, Despot i Rastko (rođeni  27.1.2010.)
  • Žarkov Tatjana i Dejan – deca: Vukašin, Nikola i Mihajlo (rođeni : 15.januar 2014.)
  • Arambašić Sofija i Miloš – deca: Lazar, Vukašin i Iskra (rođeni  5.6.2010.)

-  Davanje pomoći porodicama sa trojkama je regulisano Odlukom o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji grada Pančeva i to predstavlja jedno veliko zadovoljstvo, jer su deca budućnost. Ono što je isto važno, jeste da obezbeđujemo besplatne udžbenike i školski pribor za decu iz ovih porodica do završetka srednje škole. Nastavićemo sa ovim, ali i sa drugim socijalnim programima, jer grad Pančevo vodi računa o značaju podmlatka, rekao je ovom prilikom Saša Pavlov.

 

trojke_2.jpg

trojke_3.jpg

 

trojke_4.jpg


Marketing

Najnovije vesti