Moto skup u Pančevu
Društvo

Pančevo po devetnaesti put ugostilo bajkere (VIDEO+FOTO)

Pančevo, Ned, 22/07/2018 - 11:20
Suzana Prvulj


Devetnaesti, međunarodni moto skup koji je priredio Moto klub „Coyote”, u saradnji sa Turističkom organizacijom Pančeva, okupio je veliki broj bajkera iz zemlje i inostranstva. Tokom vikenda, posetioci su na keju, kod Doma vojske, mogli da vide blizu hiljadu dvotočkaša.

Ovaj događaj koji ima status gradske manifestacije, trajao je od 20. do 22. jula, međutim, prvi gosti iz Mađarske, Rumunije, Italije, Slovačke i iz drugih zemalja, počeli su da stižu dva dana ranije.

Kao i prethodnih godina, najviše pažnje izazvala je subotnja vožnja bajkera, kada je više stotina motociklista prodefilovalo Pančevom.

 

bajkeri_defile.jpg

 

Rok koncert u petak počeo je svirkom lokalnog benda „Blues delivers”, a zatim je nastupila grupa „STOP” iz Kostolca. Iste večeri, posle punih 17 godina, pred Pančevcima  svirala je „YU grupa”.

 

davor.jpg

 

img_9582.jpg

 

yu_grupa.jpg

 

Narednog, centralnog dana manifestacije, posetioci su imali priliku da slušaju pančevački „Trouble heart”, „Najdu i SMAK” tribjut bend, a veče je zaokruženo svirkom „ProRocka”.

 

c75p4995.jpg

c75p5042.jpg

 

I ove godine, višesatna nadmetanja u bajkerskim igricama, u natezanju konopca, ispijanju piva, bacanju kugle, bila su podjednako privlačna učesnicima i posmatračima.

Svesni značaja bezbednosti u saobraćaju, organizatori su stalno ukazivali na neophodnost poštovanja propisa na drumu, ali najpre na potrebu nošenja kacige i odgovornu upotrebu alkohola. U sklopu programa na skupu, volonteri Crvenog krsta izveli su pokazne vežbe prve pomoći u slučaju nezgoda.

Prema rečima Atile Nemeta, predsednika Moto kluba „Coyote”, organizatori su zadovoljni odzivom bajkera, celokupnom manifestacijom, ali i druželjubivom atmosferom koja je vladala tokom vikenda. Kako je naglasio, bitno je to što je prioritet uvek bezbednost učesnika.

U nedelju, 22. jula, nakon bajkerskog doručka, završen je ovogodišnji skup.

 

Moto skup u Pančevu
c75p4409.jpg

 

c75p4395.jpgMarketingNajnovije vesti