Ex YU rock fest Starčevo 2014.
Društvo

PANČEVO: Pola miliona od grada za festival rokenrola u Starčevu

Pančevo, Pet, 23/06/2017 - 08:03
Aleksandar Stojković

Komisija za vrednovanje projekata , donela je 6. juna odluku na koji način da podeli  140000 dinara namenjenih sufinansiranju programa i projekata od javnog interesa u oblasti omladinskog sektora grada Pančeva za 2017. godinu.  Ukupno je za projekte u ovoj oblasti Grad namenio gotovo 2,5 miliona dinara.

Najviše novca, pola miliona dinara, odvojeno je za projekat „Festival rokenrola“, kojim je konkurisalo Udruženje građana „Kreativni kulturni klub“ iz Starčeva. U obrazloženju komisija navodi sledeće:

Održavanje manifestacija se slabije organizuje u naseljenim mestima Pančeva, a i prevoz im ne omogućava duži boravak u gradu. Zbog toga treba omogućiti mladima da se u svom naseljenom mestu druže, razmenjuju iskustva, zabave i ponešto nauče o kvalitetnoj umetnosti, koja se u medijima sve manje sreće.

Od Petra Andrejića iz udruženja Kreativni kulturni klub saznali smo da će ovaj festival u stvari biti Mini ex YU rock fest. Održaće se na Trgu Neolita u Starčevu u prvoj polovini avgusta.

Udruženje građana „Mi“ konkurisalo je projektom „Organizacija znanja“, a komisija je odlučila da se ovaj projekat podrži sa 300 000 gradskih dinara. U obrazloženju komisije piše da je IT sektor je budućnost naše omladine, a ovaj projekat im nudi edukacije, druženja i razmene iskustva. Pored staromodnih predavanja i edukacija, ovaj projekat je savremen po tome što učesnici imaju priliku da budu u toku sa svim dešavanjima i putem internet platforme. Takođe može biti koritan i kao jedan vid profesionalne orijentacije za mlade“.

„Letnja škola filma“, projekat kojim je konkurisao Pančevo film festival podržan je sa 250 000 dinara uz obrazloženje komisije da je popularisanje filmske umetnosti veoma značajno, jer je u poslednje vreme među mladima ona više smatrana zabavom nego umetnošću.  Ovaj projekat podržava kreativnost, kulturnu razmenu, inovativnost u vidu korišćenja internet platformi, kao i podsticanje mladih da se bave ovom umetnošću, iako su uslovi veoma teški.

Za projekat „Upoznaj svoju prirodu“, Planinarsko-ekološkog kluba „Soko“, komisija je odobrila 150 000 dinara, a za projekte „Ambijentalna nastava“, Pokreta gorana i Centra volontera Pančevo i „Državni izviđački višeboj – Starčevo“ po 100000 dinara.

Na čelu komisije koja je donela odluku bio je Jovan Somoilov, članovi Marija Jovanov i Ivana Rosić, a sekretar Komisije je bila Mirjana Savkov.

Nema dovoljno sredstava za sve projekte. Neki su prošli sada, neki nisu, a neki su još uvek u razmatranju. Takođe, pozivamo organizacije da i dalje konkurišu do utroska svih sredstava konkursa, rekao nam je Jovan Samoilov, predsednik komisije.

 

Jedini projekat koji nije dobio nikakvu finansijsku podršku na ovom konkursu je „Leto uz koncerte“

Konačnu odluku o izboru progama (projekata) koji če se putem Konkursa sufinansirati donosi gradonačelnik Pančeva. Rok za odluku je 30 dana od objavljivanja liste na zvaničnoj internet prezentaciji Pančeva.Marketing

Najnovije vesti