busevi
Društvo

Pokrajina i ovde godine regresira studentski prevoz

Izvor: 
vojvodina.gov.rs Pet, 21/04/2017 - 15:30

Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost je u ovoj godini, za regresiranje prevoza studenata u međugradskom, odnosno, međumesnom saobraćaju na teritoriji AP Vojvodine, obezbedio 20 miliona dinara. Pravo na ova sredstva ostvarile su na osnovu javnog konkursa 33 lokalne samouprave. Njihovim predstavnicima je u četvrtak, 20. aprila, tim povodom, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević uručio ugovore i rešenja o dodeli novčanih sredstava.

Pančevo je ove godine dobilo 2.748.243 dinara, a mogućnost da ovu pogodnost iskoristi trenutno ima oko 516 studenata. Ugovor o dodeli sredstava potpisala je gradska većnica zadužena za obrazovanje Tatjana Božić. 

Obraćajući se prisutnima,  prof. dr Zoran Milošević je naglasio da se radi o veoma važnom  konkursu partnerstva sa  roditeljima i studentima, kao i sa lokalnim samoupravama, jer su sredstva namenjena za one koji prevoz studenata plaćaju praktično od svog ličnog dinara. Naime, sredstva za regresiranje prevoza namenjena su za budžetske studente, za studente koji nisu korisnici usluga smeštaja i ishrane u studentskom centru i koji ne koriste stipendije i kredite.

Profesor Milošević je naveo da je naš Univerzitet  lociran u četiri grada, te da se visoke škole nalaze u svim delovima Vojvodine. 

„Nemamo tako, rekao bih, intenziviranu potrebu da se putuje za Novi Sad, Beograd ili neki drugi grad u Srbiji. Ali, i ovaj konkurs je pokazao da naši studenti zaista imaju punu slobodu da svoje afinitete ostvaruju na način koji traži da pomognemo i mi, kao i da takvim potrebama izađemo u susret“, rekao je Milošević i dodao da je ovo  jedan dobar kontinuitet koji se očituje već godinama unazad, te da veruje da će Pokrajina i narednih godina podržavati ovakve projekte.

On je dodao da „mapa“ rada Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost nije locirana samo u tom segmentu. 

„Pored toga, pomažemo studentski centar, studentske organizacije, najbolje studente, darovite studente. Dakle, oko 50 miliona dinara izdvajamo za ono što je direktno vezano baš za studente“, izjavio je pokrajinski sekretar prof. dr Zoran Milošević.Marketing

Najnovije vesti