Novogodišnji bazar

Praznična čarolija i u Pančevu

Pančevo, Uto, 29/12/2015 - 00:26
Mirjana MarićU ponedeljak, 28. decembra na platou ispred Gradske uprave, otvoren je 5. Novogodišnji bazar, koji je organizovao Grad Pančevo u saradnji sa Domom omladine Pančevo, JKP „Zelenilo“, JKP „Higijena“ i Direkcijom za izgradnju i uređenje Pančeva. Bazar će trajati do 30. decembra.

Ako ste ikada posetili neki od svetskih gradova za vreme božićnih i novogodišnjih praznika, mogli ste da vidite ukrašene ulice i trgove na kojima se tradicionalno održavaju božićne pijace, mesta gde se mogu kupiti razni autentični proizvodi koji simbolišu zemlju u kojoj ste, kao i predmeti koji slave praznike i stvaraju osećaj čarolije koja se širi među ljudima. Novogodišnji bazar u Pančevu ove godine podseća na one koje krase ulice metropola.

 

img_8465.jpg

 

Kada prođete kroz Sokače, prvo što vas privuče je zvuk muzike, a zatim dolaze mirisi hrane i na kraju očaravajući prizor slatkih proizvoda koji se nalaze na štandovima izlagača. Za svakog ponešto je ono što odmah pomislite, a onda kada zakoračite u centralni deo Novogodišnjeg bazara i shvatite da ta pomisao nije daleko od stvarnosti. Ukrasi, dekorativni predmeti, hrana, nakit, suveniri, pa čak i ljubimci.

bazar
bazar_5.jpg

 

Na štandovima se nalaze proizvodi, koji su proizvedeni vrednim rukama naših sugrađana i sugrađanki, iza kojih stoji velika ljubav, posvećenost i umetnički izraz, za koje vredi dati svaki dinar koji ste planirali da potrošite. Od sitnih ukrasa koji koštaju samo 15 dinara, preko dekoracija za jelku od stotinak dinara, pletenih kapa, šalova, rukavica koji koštaju u proseku nekih 400 dinara, novogodišnjih ikebana od 600 do 1200 dinara, do lampi pletenih od kanapa koje nisu skuplje od 2000 dinara. Na svakom koraku, zaseniće vas sjaj, boje koje izazivaju radost, veselje i želju da se i vaš životni prostor oplemeni rukotvorinama ovih vrednih i maštovitih ljudi.

 

img_8456.jpg

 

„Zaista me raduje da po peti put vidim ovo šarenilo, da vidim ovo bogatstvo i mogu samo da kažem jednu stvar - potrudićemo se da sledeće godine Novogodišnji bazar bude nešto ranije, pred katolički Božić, da upravo sve ovo što vi proizvodite, vredne ruke, mogu biti predmet darivanja za jedan Božić, novogodišnji praznik, drugi Božić, da smo mi, svi složni, zajedno i da ova manufaktura u stvari oplemeni sve nas i podigne nam sistem bar sa veselim bojama”, rekla je, otvarajući Bazar, članica Gradskog veća zadužena za privredu, privatno preduzetništvo i investicije Jelena Batinić. Ona je izrazila veliko zadovoljstvo što je veliki broj žena koje su individualno izlagale prethodnih godina, sada preduzetnice, i poručila da njihov primer treba da slede i ostali, pogotovo da iskoriste razne pogodnosti koje će Grad Pančevo omogućiti preduzetnicima u 2016. godini.

 

img_8519.jpg

 

Iskoristite jedinstvenu priliku da podržite prave vrednosti, kulturu jednog grada i da upoznate talentovane ljude koji se bore da svojom kreativnom energijom učine ovaj svet/grad lepšim mestom za život.

 

Radno vreme Bazara je od 11 do 19 sati svakog dana do 30. decembra.

M.M. Veličković
MarketingNajnovije vesti