Društvo

PUKAO POD, PROPALA VRATA, VLAGA U PODRUMU: Počela rekonstrukcija zgrade Doma omladine Pančevo (FOTO)

Pančevo, Uto, 16/01/2018 - 08:28
Aleksandar Stojković

U ponedeljak, 15. januara počela je rekonstrukcija unutrašnjosti zgrade Doma omladine Pančevo.  Sredstva za ovaj posao vredan 2,6 miliona dinara obezbeđen je na konkursu NIS-a „Zajednici zajedno“.

Do marta ove godine, kada bi trebalo da se završe radovi, biće uređen hodnik na spratu zgrade Doma, toaleti za korisnike, stepenište i podrum.

Pod u hodniku na spratu Doma omladine je popucao i preko njega će doći keramičke pločice.

- Gornji sprat je u vrlo lošem stanju. Tamo svoje probe održavaju kulturno-umetnička društva Stanko Paunović i Abrašević. S obzirom na to da su njihove probe svakodnevne, svakodnevno su i velike  vibracije u zgradi. Na podovima se vide oštećenja usled toga. Nadamo se da ćemo, nakon ovih radova, prevazići te probleme, objasnila nam je Marija Jević, direktorka Doma omladine Pančevo.

 

img_9626.jpg

Pored poda, na na spratu će biti uređena i kompletna stolarija, kao i toaleti koji su u vrlo lošem stanju – jedan od njih je čak van upotrebe, jer je plafon potpuno propao pa predstavlja opasnost po korisnike. Naravno, hodnik će biti i okrečen.

 

img_9495.jpg

 

Nakon što je urađena pristupna rampa, Dom omladine Pančevo će od marta imati i toalet za invalide.  Nalaziće se pored toaleta za korisnike u prizemlju.

Najveća investicija će biti uređenje Pandemoniuma u podrumu Doma omladine. Ovaj prostor koriste pančevački muzičari, a kako je podrum u pitanju, veliki su problemi s vlagom, te studio nije radio više od godinu dana.

 

img_9454.jpg

Zgrada Ruske bolnice, koja je sada zgrada Doma omladine Pančevo je stara i nju se decenijama nije ulagalo. Pretprošle godine je sređeno prizemlje zgrade Doma omladine. Prošle godine je uređena letnja scena i deo fasade. Kroz ovu zgradu svakog dana prođe više stotina dece i nesumnjivo je da će ovo ulaganje učiniti da ona budu bezbednija i da se bolje osećaju prilikom boravka u Domu.
MarketingNajnovije vesti