Uređenje platoa ispred Gradske kuće da bi se privukli privrednici u centar

Radovi vredni 14,7 miliona ne uključuju Udovice niti fontanu (FOTO)

Pančevo, Pon, 08/08/2016 - 12:36
Vladimir Đoković

PANČEVO, 8. avgust - U subotu su počeli radovi na investicionom održavanju pešačke staze i platoa oko zgrade gradske uprave Grada Pančeva, a kada to za planirane dve nedelje bude završeno, još nedelju dana će biti radova u Sokačetu. Sa porezom, ovaj posao koji obavljaju MN Loznica i d.o.o. “Ingrap-omni” Beograd, gradski budžet će koštati gotovo 14,7 miliona dinara.

„Postojeći beton biće zamenjen novim, a prostor će biti presvučen granitom. U prvoj fazi je deo pešačke staze oko zgrade gradske uprave i sam plato. U drugoj fazi koja će zatim uslediti je isti posao u Sokačetu do gradskog parka” – objasnila je direktorka JP Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva Maja Vitman.

trg_8.jpg

Za sada su nadležni u Direkciji zadovoljni tempom izvođenja radova. Odlaganjem radova u Sokačetu za drugu fazu radova gradski investitor gledao je da izađe u susret privrednicima u ovoj ulici. Direkcija ih je u dva navrata blagovremeno obavestila i upoznala i sa datumima kada će Sokače doći na red. Interesovalo nas je i kada je poslednji put ovaj prostor rađen na ovaj način.

„Poslednji put je bilo 1985. godine na osnovu planova iz 1983. godine, dakle sada se radi posle 31 godinu. 2004. i 2005. godine bilo je radova na rekonstrukciji ovog prostora, ali u manjem obimu. Gradska vlast je donela odličnu odluku da se ovaj prostor rekonstruiše i tako doprinese privlačenju privrednika u sam centar grada” – objasnila je direktorka Maja Vitman.

Radovi na rekonstrukciji platoa i Sokačeta koji su započeti ne obuhvataju spomenik Udovice, koji se već više decenija nalazi na prostoru ispred zgrade Gradske uprave. Kao ni fontanu koja ni ovog leta nije radila.

trg_7.jpg

„Spomenici su u nadležnosti gradske Komisije za imenovanje ulica i trgova i postavljanje spomenika, a fontana je u nadležnosti Vodovoda” – istakla je direktorka Direkcije Maja Vitman.

 

trg_9.jpg

trg_3.jpg

trg_4.jpg

V. ĐokovićMarketing

Najnovije vesti