30. jul – Svetski Dan borbe protiv trgovine ljudima

Ruta Plavog Srca: Podrška žrtvama trgovine ljudima

Pančevo, Uto, 26/07/2016 - 16:57
Mirjana MarićPANČEVO - Kao i prethodnih godina i ovog 30. jula ponovo postaje aktivna Ruta Plavog Srca. Na specifičnim prometnim lokacijama u gradu, poput autobuske stanice, gradskog parka, Aviv Parka, Narodne bašte, kao i ispred prostorija Crvenog krsta, Pančevo volonteri će pozivati građane Pančeva da se uključe u međunarodnu foto-kampanju Plavog Srca i da formirajući rukama srce iskažu svoju podršku žrtvama trgovine ljudima širom sveta i simbolično im pokažemo da nisu same.

Ovog dana volonteri će informisati građane o problemu trgovine ljudima, rizičnim situacijama koje mogu dovesti do iste, ali i o adekvatnim merama opreza. Na pomenutim lokacijama, volonteri će biti u pre podne od 9 do 12 časova, kao i popodne od 17 do 20 časova.

U popodnevnim časovima (17 časova) u Aviv Parku biće formirana Sigurna Zona, u kojoj će svi građani imati priliku da se informišu o problemu trgovine ljudima. Sigurna Zona će imati sadržaja za najmlađe, poput magnetnih slagalica, bojanki, eduaktivnih društvenih igara i foto-panela, kako bi kroz druženje i igru sa sertifikovanim edukatorima na Programu Borbe protiv trgovine ljudima Crvenog krsta Srbije naučili o rizičnim situacijama, kao i kako da se ponašaju ako se nađu u istim. Pored toga, u Sigurnoj Zoni nalaziće se i kutak za roditelje/odrasle gde će moći da se sazna više o problemu trgovine ljudima na jedan ozbiljniji i prigodniji način, kroz razne primere iz Srbije i sveta, ali i kroz zvaničnu statistiku Ministarstva Unutrašnjih poslova i Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima. 

Tim za borbu protiv trovine ljudima Terenske jedinice Crvenog krsta je u saradnji sa Empatethic Media (http://www.empatheticmedia.com ), agencijom, sa sedištem u Nju Jorku, Sjedinjenim Američkim Državama, koja ima za cilj da na inovativan način, kroz virtuelni, augmentovani 3D realnost, prikaže goruće probleme u svetu i približi ih ljudima, i koji je preveo i adaptirao augmenovano 3D iskustvo o problemu trgovine ljudima, kom se može pristupiti preko bilo kog Android ili iOS mobilnog uređaja.

Verujemo da ovaj pristup dodatno može ojačati položaj Crvenog krsta Srbije, kao lidera u vršnjačkoj edukaciji u našoj zemlji.
MarketingNajnovije vesti