Foto: Tranfuzija
Društvo

TRANSFUZIJA PANČEVO: Prethodne nedelje više od sto humanih ljudi dobrovoljno dalo krv

Pančevo, Pon, 13/03/2017 - 17:40
Mirjana Marić

Rezerve krvi u pančevačkoj bolnici su trenutno stabilne.

- U ovom trenutku imamo dovoljno krvi svih krvnih grupa. Osim davalaca krvi koji su dolazili samoinicijativno, davaoci su se odazvali i u organizovanim akcijama koje su realizovane u Tehničkoj školi "23 maj" 46 davalaca krvi, u Avioindustriji 29 i u Ekonomsko trgovinskoj školi "Paja Marganović" 32, rekla je dr Radmila Railić Ristovska. 

Sledeće nedelje biće održane akcije na narednim lokacijama:

JKP Zelenilo, 14. marta. u prostorijama Transfuzije, zatim u prostorijama MZ Bavanište, 16. marta i u MZ Ivanovo, 17. marta od 9-11.30h. Akciju u Ivanovu organizuje Udruženje banatskih bugara iz ovog naseljenog mesta.

Svi koji žele da pomognu tako što će dobrovoljno dati krv, mogu to da urade svakog radnog dana od 7-15 h i subotom od 8-13 h u Službi za transfuziju krvi Pančevo.

- Stručni tim naše službe je tu da odgovori na sva pitanja koja se tiču dobrovoljnog davanja krvi. Ukoliko se neko odluči da dpbrovoljno da krv, svaki put će proći proceduru laboratorijskog i lekarskog pregleda. Ukoliko zadovoljava kriterijume, moći će to da uradi. Pre davanja krvi važno je da se predhodno veče dovoljno naspavate, ujutru uzmete lagani obrok i dovoljno tečnosti - kako biste zadovoljili na laboratorijskom i lekarskom pregledu. Ponesete lični dokument i dođete da date krv, rekla je dr Railić Ristovska. 


MarketingNajnovije vesti