Društvo

U Kulturnom centru Pančeva održana Svetosavska akademija (FOTO+VIDEO)

Pančevo, Pet, 27/01/2017 - 20:03
Aleksandar Stojković


Tradicionalna Svetosavska akademija, održana je u petak, 27. januara u dvorani Kulturnog centra Panćeva. Pred prepunom salom, himnu Svetom Savi otpevalo je Pančevačko srsko crkveno pevačko društvo, a zatim je prisutne pozdravio protojerej-stavrofor Radoslav Milanović, starešina Svetouspenskog hrama u Pančevu.

 

img_1047.jpg

img_1068.jpg

 

Besedu, Na dar - uzdarje, je govorio istoričar umetnosti Dušan Milovanović. Milanović je govorio o odnosu Svetog Save i Rusa, kao i o odnosu Rusije i Srbije tokom vekova.

img_1078.jpg

 

Dečji hor Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva izveo je četiri kompozicije, a pesmu Vaska Pope Život Svetog Save, recitovala je Tatjana Vasiljević, polaznica Malog dramskog studija Kultirnog centra Pančeva.

img_1095.jpg

img_1106.jpg

 

Usledio je nastup PSCPD-a, a posebno zanimljivo je bilo izvođenje narodne pesme Ajde Jano, koju je PSCPD izvelo uz instrumentalni ansambl.

img_1136.jpg

 

Ovogodišnju Svetosavsku akademiju u Pančevu uveličala je i dramska umetnica Svetlana Bojkovič, koja je govorila Jefimijinu Pohvalu Svetom Lazaru, a Vojničko pismo govorio je Miroslav Žužić.

img_1185.jpg

 

Nastupili su i Dečji ansambl i Prvi ansambl, kao i tamburaški orkestar i pevačka grupa KUD Stanko Paunović NIS-RNP.

img_1202.jpg

 

Na kraju Akademije, svi učesnisci su, pomognuti publikom, otpevali himnu Svetom Savi.

 
MarketingNajnovije vesti