Logo SIO www.sio.vojvodina.gov.rs
Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu

U planu izgradnja školskog zatvorenog bazena u Omoljici

Pančevo, Ned, 13/09/2015 - 18:46
Mirjana Marić


Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport uložiće sredstva za izgradnju zatvorenog školskog bazena u Osnovnoj školi u Omoljici, čime će dosadašnja ulaganja u izgradnju sportskih terena, rekonstrukciju školskih sala i opremanje škola sportskom opremom od 2012. do danas dostići oko 150 miliona dinara. 

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić izjavila je da su Pančevo i Južni Banat bili dosta zapostavljeni u odnosu na Bačku i Novi Sad, i da je došao trenutak da se ta nepravda ispravi. U izjavi koju je dala povodom izgradnje zatvorenog bazena u Omoljici rekla je da su sekretarijatu najvažnija deca, koja nažalost često ispaštaju zbog politike koja sve posmatra kroz prizmu birača.

Sekretarijatu za sport i omladinu prioritet je obezbeđivanje otvorenih terena, pa su značajna sredstva uložena u terene za fudbal u Jabuci, Vojlovici, Starčevu, Ivanovu. Osnovna škola u Starčevu dobila je i vežbalište na otvorenom. Gimnazija “Uroš Predić” i Osnovna škola “Isidora Sekulić” tartanske terene na kojima može da se igraju košarka i odbojka. Gimnastičke sprave, kojih ili nije uopšte bilo ili su bile potpuno propale, stigle su iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u osnovne škole u Banatskom Brestovcu, Omoljici, Ivanovu, Glogonju. Osim ulaganja u opremu, veliki deo sredstava izdvaja se i za aktivnosti.

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić najavila je veliki projekata za narednu godinu, a povodom izgradnja bazena u Omoljici dodala je da ovaj prvi zatvoreni školski bazen neće biti od koristi samo učenicima iz ovog mesta već i učenicima drugih razreda osnovnih škola sa cele teritorije Pančevo koje bi ovaj bazen mogli da koriste za obuku neplivača.
MarketingNajnovije vesti