Institut Batut objavio podatke o virusu

U Srbiji 22 – u Južnom Banatu 4 potvrđena slučaja groznice Zapadnog Nila

Pančevo, Čet, 15/09/2016 - 06:34
Vladimir Đoković

PANČEVO, 15. septembar – Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut” saopštio je 14. septembra da na teritoriji Srbije ima 22 registrovana i potvrđena slučaja oboljevanja od groznice Zapadnog Nila.

Najviše potvrđenih slučajeva (11) je sa teritorije Grada Beograda, a odmah zatim je Južnobanatski okrug sa 4 potvrđena slučaja oboljevanja od virusa Groznice Zapadnog Nila.

Potvrđenih slučajeva još ima u Južnobačkom (3), Podunavskom (2), te Mačvanskom i Sremskom okrugu po jedan. U okviru ovog broja su i dva smrtna slučaja koji se mogu dovesti u vezu sa virusom Groznice Zapadnog Nila. Jedan na teritoriji Grada Beograda, a drugi na teritoriji Južnobanatskog okruga. Tokom ove sezone vršen je i nadzor nad virusom Zapadnog Nila u populaciji komaraca.

Pored Beograda, Novog Sada, Šapca, Smedereva i Požarevca, komarci prenosioci virusa pronađeni su i na teritoriji Pančeva. I to na mikrolokacijama: Stаri Tаmiš, Nаdеl, Оmоljicа, Stаrčеvо, Vојlоvicа, оkоlina Оpštе bоlnicе, Industriје stаklа, spоrtskоg cеntrа nа Misi ulicа Žаrkа Zrеnjаninа i Brоdоrеmоnt.Marketing

Najnovije vesti