proslava kraja školske godine Foto: Privatna arhiva
Društvo

VIDEO Nesvakidašnja proslava kraja školske godine u Omoljici

Izvor: 
013info Sub, 25/06/2022 - 11:16Petak, 24. jun, bio je poslednji dan školske godine koji su osnovci iz omoljičke škole “Dositej Obradović” proveli na veoma specifičan način. Pred odlazak na zasluženi letnji odmor, polaznici ove škole ne samo da su se dobro zabavili uz “tuširanje” već su svojim vršnjacima, ali i starijima, dali izuzetan primer humanosti.

Nakon poslednjeg nastavnog dana u školi u Omoljici u Domu kulture održana je predstava „Pokondirena tikva“, koja je bila humanitarnog karaktera, a potom su osmaci vatrogasni kamion osim za zalivanje travnjaka iskoristili i da se malo rashlade.

Učenice sedmog razreda sa mlađim drugarom Lukom iz šestog razreda uz pomoć nastavnice srpskog jezika Emilije Dimitrijević, pripremili su i realizovali pozorišnu predstavu "Pokondirena tikva".

Sav novac od prodaje ulaznica uz onaj prikupljenu u kutuji Udruženja dobrih ljudi “Ognjiše”, koja je bila postavljena u holu škole uplaćen je u humanitarne svrhe, deci oboleloj od raka.

Tom prilikom sakupljeno je 39.020 dinara.

Nakon toga, u školskom dvorištu, na predlog Učeničkog parlamenta, u saradnji sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom, izvršeno je zalivanje travnjaka u školskom dvorištu, ali i svih učenika osmog razreda, čiji su roditelji podržali ovaj neobični način obeležavanja kraja školovanja.

Ovo je izazvalo erupciju radosti đaka i bar na kratko skrenulo misli sa završnog ispita koji ih očekuje u ponedeljak, utorak i sredu.

Na samom kraju ove školske godine, u školi nisu zaboravili na svoje buduće učenike. Na inicijativu Saveta roditelja, učenici osnovne škole „Dositej Obradović“ u Omoljici, narednu školsku godinu počeće sa primenom udžbenika Fondacije Alek Kavčić. Svi budući prvaci su dobili potpuno besplatne udžbeničke komplete i torbu za početak školske godine.

 
MarketingNajnovije vesti