Izlazak sunca iznad Pančeva
Društvo

Za dvogodišnji monitoring aerozagađenja Pančevo nudi do 7 miliona dinara

Pančevo, Pet, 15/11/2019 - 00:20
Vladimir Đoković


Grad Pančevo je raspisao tender i traži specijalizovane usluge praćenja kvaliteta vazduha na više mernih mesta u situacijama povećanog zagađenja. Treba mu firma koja pratiti stanje vazduha na mernom mestu Narodna bašta “i na drugim mestima na teritoriji Grada Pančeva”, a ugovor će biti na dve godine 2020. i 2021.

Može se konkurisati u sledećih mesec dana, dakle do 13. decembra.

Procenjena vrednost ove usluge je po 3,5 miliona bez PDV-a za svaku od godina, ukupno 7 miliona plus PDV.

Kako je navedeno specijalizovana firma će “kontinuirano pratiti kvalitet ambijentalnog vazduha mernom stanicom za praćenje kvaliteta ambijentalnog vazduha” i to: benzena, toluena, ksilena, suspendovanih čestica (PM 10 i PM 2,5), azotne okside i amonijak.

Pančevo za sebe traži mogućnost da na osnovu usmeno-telefonskog poziva merna mesta za aerozagađenje odredi stručna kuća, pa da se tamo i meri.

Od ponuđača se traži i da ima spremne dve ekipe u slučaju neophodnog izlaska na teren, koje se nalaze u stalnoj pripravnosti 24 sata i to čitave godine.

Pančevo propisuje i kako treba da izgleda, bude opremljeno, mobilno monitoring vozilo. A dok nema razloga za pokretanje vozilo će zagađenje pratiti u Narodnoj bašti.

Grad traži i dnevne izveštaje, o satnim i dnevnim prosecima zagađenja, do 9 sati ujtru narednog dana. Kao i godišnje izveštaje.
MarketingNajnovije vesti