Dečja radionica u Jabuci Foto: privatna arhiva
Društvo

Znate li da u Jabuci postoji dečje putujuće pozorište?

Izvor: 
013info Čet, 03/12/2020 - 00:12

Dečije putujuće pozorište Glumionica osnovano je 2018. godine i od tada sa mališanima zajedno raste i stvara uspomene. Smeštena je u prostorijama Marex Centra u Jabuci, a radionice Glumionice održavaju se i u Beogradu.

Predstave su edukativnog i muzičkog karaktera sa živopisnim kostimima i scenografijom, a govore o ljubavi, prijateljstvu, borbi dobra i zla. Prožete su pesmama i baletskom igrom. - U našim predstavama deca su i publika i učesnici predstave, kaže nam Simona Stanković koja je i osnovala ovo pozorište  i dodaje - Najomiljenije kod dece su novogodišnje predstave. Razlog tome nalazimo u dolasku Deda Mraza koji čaroliju pretvara u stvarnost. Uporedo su nastale i kreativne radionice za decu različitog uzrasta.

- Cilj radionica jeste učenje kulturi življenja, obilazimo pozorišta, muzeje, književne događaje, razvijamo kulturu govora kroz časove dikcije, oslobađamo se straha od javnog nastupa kroz scenski nastup, razvijamo fizičke, motoričke, mentalne i emocionalne sposobnosti kroz likove naših drama, kaže Simona.  
MarketingNajnovije vesti