Petrohemija, upravna zgrada
Ekonomija

PANČEVO: Svi sindikati i Petrohemičari u ponedeljak razgovaraju o većim platama

Pančevo, Sub, 23/02/2019 - 09:54
Vladimir ĐokovićSamostalni sindikat Petrohemije odlučio je da prisustvuje sastanku o povećanju zarada koji je za ponedeljak 25. februar u 13 sati zakazala grupa za sada nepoznatih radnika Etilena. Prema Informatoru ove radničke organizacije - Samostalni sindikat podržao je ovu inicijativu da se razgovara o zahtevu za povećanje plata koje nisu u Petrohemiji povećavane od 2009. godine. Tako će i ovaj sindikat, pored najvećeg sindikata Pravda i Sindikata inženjera i tehničara, koji su već potvrdili učešće, biti u prilici da više sazna o zahtevu grupe radnika Etilena da se plata poveća za 50 odsto a koji su u međuvremenu potpisali mnogi Petrohemičari. O problemima u Petrohemiji, ali i predstojećoj privatizaciji sindikat je tražio i razgovore sa nadležnima od radne grupe Vlade Srbije do Nadzornog i odbora direktora.

Kako saznajemo sindikatima u Petrohemiji koji su tražili da za rad tokom predstojećeg remonta Petrohemičari budu bolje plaćeni stigao je odgovor koji je potpisao generalni direktor Velimir Unković. U njemu su navedene odredbe Zakona o privremenom uređenju osnovica za obračun i isplatu zarada po kojima za redovan rad ne može biti uvećanja zarada.

Kako je objašnjeno u odgovoru generalnog direktora “u HIP-Petrohemiji rad u remontu se vodi kao redovan rad” i za njega se dobija zarada pa se primenju odredbe Zakona o privremenom uređenju osnovica za obračun i isplatu zarada. Inače u narodu poznatog pod imenom zakon o zamrzavanju zarada.

Na sastanak u ponedeljak grupa radnika Etilena pored sindikata od kojih je zatraženo da podrže zahtev da se plate povećaju pozvala je i zaposlene u Petrohemiji.

 

Dokument, Petrohemija
52829711_1270788769725724_7983692265883172864_n.jpg

 

 
MarketingNajnovije vesti