Ekonomija

PANČEVO: U pančevačku Rafineriju investirano 10 miliona evra

Pančevo, Ned, 11/06/2017 - 16:29
Vladimir Đoković

 

Naftna industrija Srbije pohvalila se da je u  okviru dodatne modernizacije rafinerijske prerade  uspešno realizovan novi projekat linijskog namešavanja motornih benzina u Rafineriji nafte u Pančevu.

“Softverski sistem, uključujući i sistem za planiranje i optimizaciju recepture benzina, upravlja celokupnim procesom sa 12 cevovoda i brojnim pumpama kojim se dopremaju benzinske komponente koje se digitalnom preciznošću automatski doziraju i potom skladište u rezervoar kao gotov proizvod. Ovakvim načinom namešavanja obezbeđuje se konstantan kvalitet finalnog proizvoda.Posebna vrednost investicije je i znatno kraće vreme namešavanja benzina, što povećava efikasnost poslovanja. Ranije je za proizvodnju jedne benzinske šarže od 2.500 do 3.000 kubnih metara bilo potrebno 25 do 36 sati, a sada se te količine proizvedu za 13 do 20 sati.” – navodi se u saopštenju objavljenom na internet sajtu NIS-a.

“Zahvaljujući modernom softverskom sistemu i preciznom linijskom namešavanju najkvalitetnijih motornih benzina obezbeđen je konstantan kvalitet proizvoda u skladu sa propisanom specifikacijom EU. U ovaj projekat NIS je uložio gotovo 10 miliona evra.” – podaci su koje je NIS izneo. Marketing

Najnovije vesti