Ekonomija

PANČEVO: Zastoj proizvodnje zbog remonta i investicija u “HIP-Petrohemiji”

Pančevo, Uto, 19/03/2019 - 10:09
Aleksandar Stojković


U HIP-Petrohemiji, u sredu, 20. marta počinje zastoj u proizvodnji u fabrici Etilen i ostalim proizvodnim postrojenjima u Pančevu, koji će trajati do 25. aprila 2019. godine. Zastoj u fabrici polietilena niske gustine (PENG) već je počeo 8. marta, dok će zastoj u Fabrici sintetičkog kaučuka u Elemiru početi 15. aprila.

„Najznačajnije aktivnosti tokom remonta biće usmerene na realizaciju investicija od kojih su ključne reinstrumentacija i automatizacija upravljanja radom kompresora u fabrici Etilen i revitalizacija hiperkompresora u fabrici PENG. Sledeća velika investicija u 2019. godini je povećanje obima proizvodnje u fabrici polietilena visoke gustine (PEVG), koja će biti realizovana tokom leta“ - izjavio je Miša Bulajić, izvršni direktor funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije.

Pored investicionih aktivnosti u fabrikama Etilen, PEVG i PENG tokom zastoja biće realizovane i remontne aktivnosti na procesnoj opremi u ostalim pogonima. Planirane remontne aktivnosti obezbediće nastavak bezbednog i efikasnog rada kompanije i obavljaće se prema prethodno utvrđenom planu.

Prilikom zaustavljanja fabrika može se očekivati pojačana pojava plamena na baklji praćena bukom kao posledica poštovanja bezbednosnih procedura prilikom planskog zaustavljanja procesa rada. Sve radne aktivnosti tokom zastoja proizvodnje u HIP-Petrohemiji u potpunosti su usklađene sa važećim bezbednosnim procedurama kompanije, a sve u cilju bezbednosti i zaštite zdravlja zaposlenih, kao i zaštite radne i životne sredine. O zaustavljanju fabrika obaveštene su sve nadležne institucij
MarketingNajnovije vesti